13:38 04.07.2021

Зеленський: боєздатні ВМС в умовах російської агресії – одна з головних складових безпеки України в Чорному морі

2 хв читати
Зеленський: боєздатні ВМС в умовах російської агресії – одна з головних складових безпеки України в Чорному морі

Боєздатні Військово-морські сили (ВМС) Збройних сил України (ЗСУ) в умовах російської збройної агресії є однією з головних складових обороноздатності і безпеки України і важливим чинником військово-політичної реальності в Чорноморському регіоні, зазначив президент України Володимир Зеленський на урочистих заходах з нагоди Дня ВМС в Одесі в неділю.

"Тому одним з моїх головних пріоритетів на посаді президента України є побудова потужних ВМС, які оснащені сучасними кораблями і сучасним озброєнням і готові адекватно реагувати на виклики і загрози нашій національній безпеці", – сказав Зеленський.

За словами глави держави, з метою відродження українських ВМС протягом останніх років відбулося реформування органів військового управління флоту за стандартами НАТО. "Україна разом зі США, Великою Британією, Турецькою Республікою та багатьма іншими країнами, нашими друзями, активно реалізує спільні масштабні проекти з оновлення нашого корабельного складу, розвитку сучасної військово-морської інфраструктури, підготовки особового складу", – зазначив він.

Президент наголосив, що морська піхота у співпраці з міжнародними партнерами продовжує вдосконалювати свій бойовий вишкіл, нарощує інфраструктуру полігонів і пунктів постійної дислокації. "Сьогодні особовий склад наших ВМС спільно з воїнами країн-партнерів продовжує злагоджено нарощувати морську міць під час міжнародних навчань "Сі Бриз – 2021". Цього року вони є наймасштабнішими за всю історію існування", – зазначив Зеленський, додавши, що навчання "Сі Бриз – 2021" демонструють єдність у протистоянні військовим загрозам, що посилюються в Чорноморському регіоні через його мілітаризацію та агресивні дії РФ.

"Ми не допустимо обмеження свободи судноплавства в Чорному морі і узурпації суверенного права України як морської, прибережної держави", – наголосив глава Української держави.

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін у своєму виступі зазначила, що навчання "Сі Бриз" є проявом співпраці у сфері морської безпеки України, США та 32 інших країн-учасників. "Кораблі, які ми бачимо тут, – це лише один із проявів того, що роблять США для допомоги Україні в гарантуванні її безпеки", – наголосила вона.

З нагоди Дня ВМС України Володимир Зеленський вручив державні нагороди військовим морякам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА