19:58 22.06.2021

В уряді Польщі пов'язують недавню кібератаку зі спецслужбами РФ

1 хв читати
В уряді Польщі пов'язують недавню кібератаку зі спецслужбами РФ

Уряд Польщі у вівторок заявив, що має докази того, що недавня кібератака на електронні поштові скриньки і акаунти в соцмережах польських політиків та інших громадян була здійснена саме хакерами, пов'язаними зі спецслужбами РФ, повідомляє агентство Associated Press.

За словами прес-секретаря міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслава Заріна, Військова інформаційна служба і Агентство внутрішньої безпеки країни встановили, що "атаки були здійснені групою UNC1151".

"Служби володіють інформацією, що підтверджує зв'язок агресорів з російськими спецслужбами", - йдеться в заяві Заріна.

Він зазначив, що близько 100 з 4,3 тис. акаунтів, які зазнали кібератаки в Польщі, належать колишнім і нинішнім урядовцям, парламентаріям і представникам адміністрації.

Зарін також додав, що кібератака була частиною "кампанії з дестабілізації політичної діяльності в центральній Європі".

Раніше в червні польське радіо повідомило про те, що вище керівництво Польщі, міністри і депутати від низки партій нібито зазнали кібератаки з території Росії.

Пізніше, польська "Газета виборча" писала, що Росія не має жодного стосунку до "хакерської атаки", нібито проведеної раніше цього року на сервера державних структур Польщі. "Про російський слід не йдеться. Це внутрішні справи в оточенні Дворчика (Міхал Дворчик - керівник канцелярії прем'єра Польщі)", - пише видання, зазначаючи, що "мотиви людини, яка зробила надбанням громадськості зміст електронних листів, слід ще встановити".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА