18:12 24.05.2021

Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення про припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю

2 хв читати
Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення про припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю

Президент України Володимир Зеленський доручив українському уряду підготувати рішення про припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю у зв'язку з подіями, що відбулися в аеропорту Мінська 23 травня, повідомляє прес-служба президента у понеділок.

"Президент доручив уряду опрацювати рішення щодо припинення прямого авіасполучення між Україною та Республікою Білорусь і закриття повітряного простору Білорусі для здійснення авіаперельотів з України та до нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідне доручення Зеленський дав під час наради, що відбулася в понеділок. У ній брали участь прем'єр-міністр Денис Шмигаль, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр енергетики Герман Галущенко, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, а також заступники керівника Офісу глави держави Юлія Свириденко та Кирило Тимошенко.

Під час заходу його учасники проаналізували події навколо пасажирського літака компанії Ryanair, який 23 травня здійснив вимушену посадку в аеропорту Мінська.

Як повідомлялося, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував із Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, був екстрено посаджений в аеропорту Мінська.

Пасажирський літак посадили через сигнал про мінування, і за дорученням Лукашенка для супроводу літака в небо було піднято винищувач МіГ-29. На борту літака перебував редактор внесеного Мінськом до списку "екстремістських" Telegram-каналу "Білорусь головного мозку", колишній редактор визнаного у Білорусі "екстремістським" Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич та його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх затримала білоруська влада.

У ЄС та США назвали примусове приземлення в Мінську лайнера Ryanair неприйнятним кроком, вимагаючи звільнення Протасевича.

Виконавчий директор авіакомпанії Ryanair Майкл О’Лірі назвав інцидент "викраденням, вчиненим за підтримки держави", схожим на "спробу влади Білорусі зняти з борту журналіста та його подругу". "Ми вважаємо, що в аеропорту (Мінська) висадилися й агенти (білоруського) КДБ", - додав О’Лірі.

Пізніше в Мінську заявили, що повідомлення про мінування літака ірландської авіакомпанії Raynair, що виконував рейс Афіни - Вільнюс, було підписано "солдатами ХАМАС".

Білоруська влада раніше оголосила Протасевича в міждержавний розшук. У листопаді 2020 року Генпрокуратура Білорусі зверталася до Мін'юсту Польщі з проханням про взяття його під варту та видачу для притягнення до кримінальної відповідальності у справі про масові заворушення у Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсоні вже три постраждалих унаслідок денного обстрілу - міськадміністрація

Зеленський обговорив із Бербок постачання комплексів ППО

У Херсоні внаслідок обстрілу постраждав підліток - голова міськадміністрації

Київська влада розгляне питання усунення Булгакова з публічного простору після формування УІНП остаточної позиції щодо нього - відповідь на петицію

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 55, ситуація в районі Липців контрольована - Генштаб ЗСУ

Через обстріл у с. Іванівці поранений місцевий житель - Херсонська ОВА

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

Ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади - Порошенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА