16:03 12.05.2021

Найближче постачання вакцини Pfizer в Україну можливе після 17 травня - Степанов

2 хв читати
Найближче постачання вакцини Pfizer в Україну можливе після 17 травня - Степанов

Найближче постачання вакцини Pfizer в Україну може відбутися після 17 травня, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Ми очікуємо найближчим часом, попередньо з 17 травня, отримання вакцини Pfizer за COVAX і за прямим контрактом", - сказав він журналістам у середу.

За словами міністра, МОЗ технічно готове максимально збільшити обсяги добової вакцинації від COVID-19, проте для цього "треба більшу кількість вакцин".

"Ви знаєте, що наразі почали відвантажувати вакцини, які нам заборгували за вже підписаними контрактами. Лише за останні 10 днів прибув 1 млн доз. Наразі надходження вакцин має збільшитися", - сказав він.

Степанов також повідомив, що найближчим часом Україна очікує надходження вакцин від компаній Sinovac і AstraZeneca.

"Щойно надходження вакцин зросте, ми одразу збільшимо кількість людей, яких вакцинуватимемо. Ми можемо в місяць вакцинувати 5-6 млн осіб. У спокійному режимі. Головне, щоб були вакцини та охочі вакцинуватися", - сказав Степанов.

Він також зазначив, що МОЗ має "здоровий оптимізм" щодо запобігання новому спалаху COVID-19 у результаті Великодніх свят.

"Я вдячний українцям за те, що вони прислухалися до рекомендацій і на Великодні свята не було масових походів до храмів. Кількість людей, які відвідували храми, згідно з даними Нацполіції, була у вісім разів менше, ніж це відбувалося до епідемії, - 793 тис. осіб проти 7 млн", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА