12:43 11.05.2021

Центр кібербезпеки вже працює, офіційне відкриття відбудеться за один-два тижні - Зеленський

2 хв читати
Центр кібербезпеки вже працює, офіційне відкриття відбудеться за один-два тижні - Зеленський

В Україні Центр кібербезпеки вже працює, проте офіційне відкриття відбудеться за один-два тижні, повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Ми вирішили дійсно зробити Центр кібербезпеки, не просто вирішили, ми його зробили. Я його офіційно ще не відкривав, але він працює вже в робочому форматі", - сказав Зеленський журналістам після виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30".

За його словами, центр офіційно відкриється за один-два тижні.

"Там непогана команда, ми паралельно це робили з Центром дезінформації... У принципі, там повністю стратегія Центру дезінформації є. Центр з виявлення фейків чи не фейків, як працює Центр дезінформації, усе це я вам не можу розповісти, але співпрацювати буде з різними розвідками, як українськими, так і іноземних держав-партнерів", - зазначив президент.

Стосовно того, чи буде в Україні окрема законодавча база у зв'язку зі створенням центрів, Зеленський сказав: "Будемо дивитися. Думаю, що ми обов'язково маємо знайти законодавчі кроки для повноцінного втілення роботи центру".

Глава держави наголосив, що захищати країну, зокрема інформаційно, "неможливо однією лише Радою національної безпеки і оборони України".

"Ми це робимо сьогодні на рівні РНБО. Цього мало. Проте ми бачимо в цьому серйозні результати і боремося з дезінформацією усередині країни, зовні складно. Тому нам потрібна допомога Центру дезінформації, який поширюватиме свою роботу і за межі України".

Як повідомлялося, 6 квітня Офіс президента України презентував Центр протидії дезінформації послам іноземних держав в Україні, експертам та представникам громадянського суспільства. Зеленський указом призначив Поліну Лисенко керівником Центру протидії дезінформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА