19:07 31.03.2021

Від початку окупації Криму УВКПЛ зафіксувало 43 випадки насильницьких зникнень на півострові

1 хв читати
Від початку окупації Криму УВКПЛ зафіксувало 43 випадки насильницьких зникнень на півострові

Від початку окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в 2014 році Управління Верховного комісара з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 43 випадки насильницьких зникнень людей на півострові.

"Насильницькі зникнення вчинялися здебільшого у формі викрадення, серед жертв - 39 чоловіків і 4 жінки. Перший задокументований випадок насильницького зникнення мав місце 3 березня 2014 року, а найостанніший за часом - 23 травня 2018 року", - йдеться в інформаційній довідці, поширеній прес-службою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні в середу.

Зазначено, що із 43 жертв насильницького зникнення 11 осіб (усі - чоловіки) залишаються зниклими безвісти, а один чоловік, як і раніше, перебуває під вартою.

"Насильницькі зникнення вчиняли, ймовірно, озброєні групи, такі як "Самооборона Криму" і козацькі групи; представники Федеральної служби безпеки Російської Федерації; інші правоохоронні органами, зокрема поліція Криму", - йдеться в документі.

За даними УВКПЛ, викрадачі застосовували катування і жорстоке поводження з метою змусити жертв дати показання проти самих себе або свідчити проти інших, а також як помсту за їхню політичну приналежність або позицію.

Крім того, зазначено, що жодну особу не було притягнуто до відповідальності у зв'язку з будь-якими випадками насильницьких зникнень або катувань і жорстокого поводження, задокументованими УВКПЛ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА