14:13 23.03.2021

На сьогодні в українських школах освітній процес ведеться 11 мовами, а як предмет вивчаються 32 мови - Міносвіти

1 хв читати
На сьогодні в українських школах освітній процес ведеться 11 мовами, а як предмет вивчаються 32 мови - Міносвіти

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що на сьогодні освітній процес у середніх школах країни здійснюється 11 мовами, крім того, як предмет вивчаються 32 мови.

"На сьогодні у закладах загальної середньої освіти освітній процес здійснюється одинадцятьма мовами: державною (українською), дев'ятьма мовами корінних народів і національних меншин (болгарською, кримськотатарською, молдовською, німецькою, польською, російською, румунською, словацькою, угорською) та англійською. Як предмет вивчаються 32 мови, зокрема мови національних меншин", - йдеться у повідомленні прес-служби Міносвіти.

У відомстві зазначили, що вживають всіх необхідних заходів для забезпечення комфортного переходу шкіл із навчанням мовами національних меншин на більшу частину навчання державною мовою з урахуванням національних особливостей.

"На виконання рекомендацій Венеціанської Комісії МОН у 2019 році була затверджена Дорожня карта щодо імплементації ст. 7 закону України "Про освіту", яка розроблялася спільно з громадськими об'єднаннями національних меншин", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві звертають увагу на те, що заходами Дорожньої карти передбачається: з одного боку створення умов для поліпшення вивчення державної мови у класах із навчанням мовами національних меншин, з іншого - збереження ідентичності національних меншин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА