07:52 18.03.2021

Європейський регулятор винесе рекомендації щодо вакцини AstraZeneca, яка викликала побоювання в низці країн

1 хв читати
Європейський регулятор винесе рекомендації щодо вакцини AstraZeneca, яка викликала побоювання в низці країн

Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) проведе в четвер спеціальне засідання, щоб розглянути проблеми, пов'язані з вакциною від коронавірусу COVID-19 англо-шведської компанії AstraZeneca.

У регуляторі зазначили, що в четвер "зроблять висновки на основі наявної в доступі інформації і нададуть необхідні остаточні рекомендації стосовно подальших дій" щодо застосування препарату.

У ЕМА раніше в березні зазначали, що переваги від використання даної вакцини переважують ризики виникнення побічних ефектів.

Засідання регулятора відбудеться після того, як ціла низка європейських країн, зокрема Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, оголосили про припинення застосування вакцини AstraZeneca. Це сталося після повідомлень про випадки виникнення тромбів після щеплення.

За даними компанії AstraZeneca, на цей час її вакциною від COVID-19 щеплені 17 млн людей у країнах ЄС і в Великій Британії. Станом на минулий тиждень, відомо менше ніж про 40 випадків виникнення тромбів.

На цьому тлі деякі країни продовжують застосовувати вакцину, наприклад, Південна Корея і Велика Британія. Британський прем'єр Борис Джонсон напередодні заявив, що має намір незабаром зробити щеплення саме препаратом AstraZeneca.

Крім того, минулої середи Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендувала країнам продовжити застосування вакцини AstraZeneca проти коронавірусу COVID-19.

"ВООЗ вважає, що переваги застосування вакцини AstraZeneca переважують ризики, і рекомендує продовжувати вакцинацію", - наголошують в організації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА