18:40 11.03.2021

Баканов: З 2014 року СБУ відкрила понад 16,6 тис. справ щодо держзради й тероризму

2 хв читати
Баканов: З 2014 року СБУ відкрила понад 16,6 тис. справ щодо держзради й тероризму

З 2014 року Служба безпеки України відкрила 16 тис. 643 кримінальні провадження за фактами державної зради та тероризму, повідомив глава СБУ Іван Баканов.

"Будь-який злочин проти державності - це не лише порушення Кримінального кодексу. Це спроба розхитати нашу країну. Тому ми маємо з особливою увагою оцінювати масштаби таких загроз. І реагувати на них відповідно", - повідомляється на сайті СБУ з посиланням на слова Баканова в четвер на засіданні Ради національної безпеки і оборони.

За словами глави СБУ, практично весь масив таких злочинів пов'язаний з окупацією і агресією РФ.

За інформацією СБУ, серед резонансних справ, зокрема, розслідування факту артилерійського обстрілу житлового масиву Маріуполя й автомобільної дороги в 2015 році, затримання колишнього співробітника Кабміну, якого суд визнав винним у підривній діяльності на користь РФ; засудження агента, котрий передавав російському ГРУ дані про ремонт і модернізацію військової техніки.

"Реальні результати в розслідуванні кримінальних справ за статтею "державна зрада" - надскладне завдання. Його неможливо виконати без тісної співпраці з усіма правоохоронними органами. Ми вдячні Офісу генерального прокурора, Міністерству внутрішніх справ та іншим правоохоронним органам за системну роботу. Всі ми працюємо над тим, щоб жоден злочин не залишився без законного покарання", - запевнив глава СБУ.

У повідомленні відомства зазначається, що СБУ проводить досудове розслідування справи за фактом ведення агресивної війни проти України з боку РФ. У рамках цього розслідування спецслужба оголосила низку підозр російським чиновникам, зокрема заступнику міністра оборони РФ Андрію Картаполову.

Також, як інформують у СБУ, важливим не лише для України, а і для всього світу стало розслідування збиття терористами літака "Малайзійських авіаліній" у 2014 році. "Слідчі СБУ брали участь у роботі міжнародної групи. Всі зібрані матеріали було передано правоохоронцям Нідерландів. Наразі це кримінальне провадження розглядає Окружний суд Гааги", - нагадують в українській спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА