15:13 09.03.2021

У Харкові під виглядом громадської організації діяла група, яка обкладала даниною підприємців, - поліція

2 хв читати
У Харкові під виглядом громадської організації діяла група, яка обкладала даниною підприємців, - поліція

Співробітники поліції затримали учасників угруповання, що займалося в Харкові вимаганням грошей у підприємців, які надають послуги населенню з вивезення рідких відходів на території області.

"Організував такий "бізнес" засновник місцевої громадської організації. Прикриваючись боротьбою зі свавіллям і захистом прав громадян, разом з іншими її членами обклали "даниною" місцевих підприємців. За кожен виїзд машини за межі міста підприємці мали платити по 100 грн. Надалі члени групи вирішили підвищити "таксу" до 200 грн", - повідомляє департамент стратегічних комунікацій Національної поліції України.

За даними правоохоронців, якщо підприємці відмовлялися платити, фігуранти погрожували їм фізичною розправою і перешкоджали їхній діяльності.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що залякуванням зловмисники змусили групу підприємців платити їм щомісячно по 20 тис. грн.

Оперативники та слідчі за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали організатора й одного з учасників угруповання відразу після отримання і розподілу між ними чергового "траншу" - 18 тис. грн. Загалом упродовж трьох останніх місяців вони отримали від асенізаторів 60 тис. грн.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів і в їхніх автомобілях було вилучено 47 тис. грн, нарізний мисливський карабін, пневматичний і стартові пістолети з ознаками переробки, відстріляний корпус РПГ, GPS-трекери, чорнові бухгалтерські записи. Під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури затриманим оголошено про підозру у вимаганні (ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА