19:19 26.02.2021

Телевежу в Комишувасі планують запустити в липні - Мінрегіон

1 хв читати
Телевежу в Комишувасі планують запустити в липні - Мінрегіон

Нову радіотелевізійну передавальну станцію, яку споруджують у смт Комишуваха (Луганська обл.), планують відкрити в липні 2021 року, приурочивши до святкування 30-ї річниці Незалежності України.

Як повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад і територій у п'ятницю, зазначена телевежа розташована майже на межі з тимчасово окупованою територією. Завдяки цьому українські теле- та радіоканали будуть доступні для жителів значної частини тимчасово непідконтрольних українському уряду Луганської та Донецької областей.

З огляду на важливість цього проекту не лише для регіону, а й для всієї країни він включений до програми секторальної бюджетної підтримки.

Проект складається з будівництва та облаштування радіотелевізійної передавальної станції та встановлення наземного технологічного обладнання.

Телевежа забезпечить трансляцію близько 30 каналів цифрового телебачення та восьми радіоканалів.

Загальна вартість проекту становить 44,4 млн грн, зокрема 40,9 млн грн - кошти державного бюджету (22,5 млн грн - секторальна підтримка, 18,4 млн грн - субвенція на соціально-економічний розвиток) і 3,5 млн грн - власні кошти виконавця проекту КП "Інформаційно-інноваційний центр").

"Завдяки синхронізації дії Бахмутської та Попаснянської телевеж радіус сигналу значно збільшиться. Українські канали стануть доступні у багатьох густонаселених регіонах тимчасово окупованої території, зокрема у Горлівці, Дебальцевому, Вуглегірську, Алчевську, Стаханові", - наголосили в Мінрегіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА