12:24 19.02.2021

ВР збільшила штрафи за нанесення шкоди довкіллю

2 хв читати
ВР збільшила штрафи за нанесення шкоди довкіллю

Верховна Рада збільшила штрафи за знищення або пошкодження довкілля.

Ухвалення відповідного законопроекту № 3526 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій" у другому читанні та в цілому підтримали 311 народних депутатів.

Законопроект пропонує внести зміни до Водного кодексу, Кодексу цивільного захисту України, Земельного кодексу, а також до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Зокрема, пропонується ввести штрафи за знищення або пошкодження рослинності, випалювання сухої рослинності або її залишків на землях водного фонду, за випалювання торфовищ, зокрема осушених.

Згідно із запропонованими змінами, штраф, який накладається на цивільну особу, за знищення або пошкодження рослинності, випалювання сухої рослинності або її залишків на землях водного фонду, зокрема у прибережних захисних смугах та на островах, зайнятих лісами, становить від 3 060 до 6 120 грн, а на посадову особу - від 15 300 до 21 420 грн.

За випалювання торфовищ, зокрема осушених, на громадянина можуть накласти штраф у розмірі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб - від 15 300 до 21 420 грн.

Законопроект також пропонує збільшити чинні штрафи за знищення або пошкодження, випалювання полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень, а також за порушення прав державної власності на ліси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА