11:29 11.02.2021

Україна передала Грузії ноту у зв'язку із затриманням одеських яхтсменів

2 хв читати
Україна передала Грузії ноту у зв'язку із затриманням одеських яхтсменів

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар під час зустрічі з тимчасовим повіреним у справах Грузії в Україні Давідом Бочорішвілі вручив йому ноту з проханням звільнити затриманих на борту яхти громадян України.

"Василь Боднар закликав грузинську сторону забезпечити швидкий і неупереджений розгляд справи затримання в Грузії яхти з громадянами України Володимиром Дяченком і Юрієм Хомичем. Грузинському дипломату була вручена нота МЗС України з цього питання та вкотре висловлено прохання змінити запобіжний захід та звільнити зазначених українських громадян", - йдеться у повідомленні МЗС України, оприлюдненому у середу.

У контексті недавніх заяв Міхеіла Саакашвілі заступник міністра підтвердив офіційну позицію МЗС України, що Українська держава не втручається у внутрішні справи іноземних держав, а приватна думка окремих громадян не має впливати на розвиток стратегічного партнерства України та Грузії.

"Україна та Грузія, які потерпають від російської збройної агресії, мають попри все триматися разом, аби ефективніше протистояти загрозам Кремля та разом впевнено рухатися до членства в НАТО. Усвідомлення цього зробить безуспішними будь-які спроби зашкодити нашим відносинам", - наводить слова Боднара прес-служба МЗС.

Крім того, сторони детально обговорили шляхи розвитку українсько-грузинських відносин і підтвердили наміри двох держав зміцнювати стратегічне партнерство.

"Грузія є стратегічним партнером України. Нам важливо розвивати політичний діалог на високому і найвищому рівнях, зміцнювати двостороннє співробітництво в різних галузях, що відповідає інтересам України і Грузії та нашим євроінтеграційним і євроатлантичним прагненням", - зазначив Боднар.

Співрозмовники намітили плани на найближчу перспективу, серед яких здійснення офіційного візиту віце-прем'єр-міністра, міністра закордонних справ Грузії Давіда Залкаліані до України, підготовка засідання двосторонньої комісії з питань економічного співробітництва, а також організація офіційного візиту глави уряду України Дениса Шмигаля до Грузії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський вручив державні нагороди з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

У важкому стані двоє дітей, які постраждали в Харкові, - Терехов

Серед постраждалих у Харкові дітей один хлопчик важкому стані, повідомив мер

"Укренерго" закликає до економного споживання е/е ввечері, щоб уникнути графіків відключень

СБУ затримала жительку Київщини, яка передавала ворогу інформацію про оборону Києва у 2022 році

Окупанти вдарили по Харкову, постраждало троє дітей - Синєгубов

Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації

В Івано-Франківській області ліквідовано пожежу на об'єкті критичної інфраструктури після атаки ворога - ДСНС

Уночі 9 та 10 травня в Україні заморозки на поверхні ґрунту

У четвер в Україні без опадів, лише в Карпатах і Криму короткочасні дощі, на поверхні ґрунту заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА