15:09 03.02.2021

Депутат Козак у день запровадження санкцій задекларував 176,7 тис. грн на охорону

2 хв читати
Депутат Козак у день запровадження санкцій задекларував 176,7 тис. грн на охорону

Народний депутат Тарас Козак ("ОПЗЖ") у день запровадження санкцій проти нього і його телеканалів, 2 лютого цього року, задекларував оплату послуг охорони на 176,7 тис. грн, йдеться в реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Минулого року він також неодноразово декларував оплату охорони стосовно рухомого майна, зокрема, в жовтні - 158,1 тис. грн, у вересні - на 1,24 млн грн.

Серед інших його повідомлень про суттєві зміни в майновому стані минулого року - різні витрати в Білорусі: у жовтні - 313,2 тис. грн благодійної допомоги, у вересні - 805,14 тис. грн за навчання та 163,67 тис. грн комісійних банку за видачу готівки, в червні - 1,14 млн грн на оплату оренди рухомого майна та 1,18 млн грн - на обмін валют.

У декларації за 2019 рік Козак задекларував у білоруських МТБ Банку EUR1,428 млн і GBP3 та Абсолютбанку - EUR6,576 млн, тоді як його вклади в Україні були значно скромніші - EUR3 тис. та 378 тис. грн в Укрбудінвестбанку, а готівка становила 2,45 млн грн і $150 тис.

Окрім перерахованих у санкціях компаній, народний депутат у декларації за 2019 рік зазначив себе бенефіціаром Turul Investments Limited, Havanor Management Limited, Alvho Trading Limited (усі три - Кіпр), Revelon Investments LTD (Британські Віргінські Острови) і невеликих українських компаній ТОВ "Сей.ТВ Системз", "Інформаційне агентство 112.юей", "Телерадіокомпанія Міст ТБ", "Західна інформаційна корпорація", "Про Радіо" і "Форзац".

У доходах були зазначені дивіденди від Turul Investments Limited на 237,45 млн грн, а у вересні минулого року Козак також повідомив про продаж в Україні валюти на 25,22 млн грн і сплату 21,38 млн грн податку на доходи фізичних осіб і 3,56 млн грн військового збору.

Згідно з декларацією за 2019 рік, народний депутат оплачував купівлю часток компаній, що потрапили під санкції, і кількох інших його компаній у Білорусі. Його витрати в цій країні в 2019 році були пов'язані також з оплатою комісій, навчання, оренди та послуг авіаперевезення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА