21:40 01.02.2021

В Італії у 2020р в умовах пандемії смертність майже вдвічі перевищила народжуваність

2 хв читати
В Італії у 2020р в умовах пандемії смертність майже вдвічі перевищила народжуваність

В Італії у 2020 році померло 700 тис. людей, а народилися - лише близько 400 тис., свідчать дані Національного інституту статистики (ISTAT), опубліковані в понеділок італійськими ЗМІ.

"Таким чином, померлих було на 300 тис. більше, ніж новонароджених. Таких поганих даних не було з часів Іспанського грипу в 1918 році", - пише газета "Стампа".

Глава ISTAT Джан Карло Бланджардо пояснив, що позначку в 700 тис. смертей в Італії перетинали, наприклад, у 1920 році, а також у роки Другої світової війни.

Але таких низьких показників народжуваності як у 2020 році, за його словами, в Італії досі не було жодного разу за весь час існування країни.

Бланджардо пояснив, що низька народжуваність, ймовірно, викликана тим, що багато італійців в умовах пандемії коронавірусу COVID-19 вважали за краще не заводити дітей, оскільки не знали, як далі буде розвиватися ситуація. Глава ISTAT згадав, що щось подібне спостерігалося, "коли трапилася аварія на АЕС у Чорнобилі".

Пандемія і викликані нею обмеження залишили відбиток і на особистому житті італійців: у 2020 році в країні зареєстрували на 50,3% менше шлюбів, ніж роком раніше.

Італія сильно постраждала від пандемії COVID-19. Медики ще навесні 2020 року пояснювали, що це багато в чому викликано високим середнім віком населення: літні люди нерідко важче переносять наслідки COVID-19, ніж більш молоді громадяни. Коронавірус боляче вдарив і по економіці Італії, що також могло позначитися на настроях її жителів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА