14:11 27.01.2021

Угорщина подарувала Україні 50 апаратів ШВЛ

1 хв читати
Угорщина подарувала Україні 50 апаратів ШВЛ

Угорщина подарувала Україні 50 апаратів штучної вентиляції легенів, повідомив міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час робочого візиту до України.

"З метою більш успішної боротьби з пандемією вчора ми подарували Україні 50 апаратів штучного дихання. І 46 штук такого обладнання отримали лікарні не на Закарпатті", - сказав Сіярто на прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Києві в середу.

Міністр наголосив, що Угорщина підготувала проект модернізації мосту через річку Тиса в Загоні й хотіла б реалізувати цей проект.

"Ми хотіли б відкрити новий прикордонний пункт між Великим Ходасем і Великою Паладдю. Ми готові дати кредит на 50 млн євро на будівництво доріг на Закарпатті. І до цього моменту ми надали гранти на суму 16 млрд форинтів, йдеться про 34 тис. проектів. І в рамках цього ще 22 млрд - гранти для Закарпаття", - зазначив він.

Сіярто зазначив, що підтвердив керівнику Закарпатської облдержадміністрації ідею про те, що Угорщина готова продовжити автостради M3 і M31 до кордону з Україною і готова взяти участь у розвитку структур з українського боку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА