08:50 24.01.2021

В Іспанії начальник Генштабу пішов у відставку після скандалу з вакцинацією

1 хв читати
В Іспанії начальник Генштабу пішов у відставку після скандалу з вакцинацією

Начальник Генерального штабу ЗС Іспанії генерал Мігель Анхель Вілларроя подав у відставку на тлі скандалу з вакцинацією від коронавірусної інфекції, повідомляє El Mundo.

Генерала обвинуватили в тому, що він разом із іншими високопоставленими військовими чинами, які перебувають під його командуванням, прищепився від COVID-19 поза встановленого порядку.

У зв'язку з цим Вілларроя направив міністру оборони Іспанії Маргариті Роблес прохання про відставку. Глава військового відомства прийняла її. У своєму листі генерал заявив, що слідував встановленим протоколам і не користувався привілеями при отриманні препарату від коронавірусу.

Як пише El Pais, Вілларроя віддав наказ вакцинувати себе та інших військовослужбовців, відряджених до Генштабу країни, незважаючи на те, що вони не належать до пріоритетної групи з імунізації населення від коронавірусу.

Ця інформація викликала хвилю критики на адресу генерала. Видання повідомляє, що Роблес прийняла рішення про відставку начальника Генштабу ще напередодні ввечері. При цьому зміна керівництва відбудеться не раніше вівторка, 26 січня, коли з цього питання збереться Рада міністрів Іспанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА