12:34 07.01.2021

Єврокомісія дозволила використовувати вакцину Moderna проти COVID-19 у ЄС

2 хв читати
Єврокомісія дозволила використовувати вакцину Moderna проти COVID-19 у ЄС

Європейська комісія в середу схвалила комерційне використання американської вакцини Moderna проти коронавірусної інфекції COVID-19 у Євросоюзі.

"Ми щойно дозволили другу вакцину проти COVID-19! Згідно з рекомендацією Європейського агентства лікарських засобів ми надали дозвіл на продаж вакцини Moderna в усіх країнах ЄС", - повідомляється в акаунті Єврокомісії у Twitter.

Раніше в середу Європейське агентство лікарських засобів (EMA) рекомендувало застосування американської вакцини Moderna для боротьби з коронавірусною інфекцією в Євросоюзі.

"Європейське агентство лікарських засобів рекомендувало дозволити випуск на ринок вакцини Moderna для запобігання коронавірусній інфекції COVID-19 в осіб віком від 18 років", - йшлося в повідомленні, оприлюдненому в акаунті агентства у Twitter.

Масштабне клінічне дослідження засвідчило ефективність вакцини Moderna у запобіганні зараженню коронавірусною інфекцією осіб від 18 років, у випробуваннях вакцини взяли участь близько 30 тис. людей. Під час випробувань препарат продемонстрував ефективність 94,1%, повідомило EMA.

"EMA оцінило вакцину Moderna як безпечну та ефективну. Наразі ми на повну працюємо над тим, щоб затвердити її та зробити доступною в ЄС", - заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму акаунті у Twitter.

У комюніке Європейської комісії, що з’явилося після затвердження дозволу на вакцину Moderna, зазначено, що на підставі позитивного висновку EMA комісія перевірила всі елементи, що підтверджують дозвіл на її комерційне використання, і проконсультувалася з державами-членами ЄС перед тим, як прийняти своє рішення.

"З вакциною Moderna, тепер уже другою дозволеною в ЄС, ми матимемо 160 млн додаткових доз. І ще надійдуть інші вакцини. Європа забезпечила до 2 млрд доз потенційних вакцин проти COVID-19. У нас більше ніж достатньо безпечних та ефективних вакцин, щоб захистити всіх європейців", - наведено в повідомленні Єврокомісії слова фон дер Ляєн.

У документі зазначено, що Moderna, з якою Єврокомісія підписала контракт 25 листопада 2020 року, поставить 160 млн доз із першого до третього кварталу цього року. Ця партія додасться до 300 млн доз вакцини, яку розподіляє BioNTech/Pfizer, що першою отримала дозвіл у ЄС 21 грудня 2020 року.

Член Єврокомісії з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідіс зазначила, що з огляду на зростання швидкості постачань 460 млн доз двох дозволених вакцин й очікуваного надходження інших важливо, щоб вакцинація в державах-членах ЄС дотримувалася цього темпу.

"Наші зусилля не припиняться доти, доки не буде достатньо вакцин для всіх у ЄС", - сказала єврокомісар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА