22:37 18.12.2020

Медицина і сектор безпеки в 2021 році отримають найбільше фінансування в історії незалежної України

2 хв читати
Медицина і сектор безпеки в 2021 році отримають найбільше фінансування в історії незалежної України

У державному бюджеті України на 2021 рік передбачено збільшення фінансування ключових сфер, таких як медицина, оборона і освіта, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Перше. Гроші на медицину. Майже 160 млрд грн. Найбільше за часи незалежності України. ... Ми підняли заробітні плати медикам на 30%, але ми всі розуміємо, що цього недостатньо, тому прагнемо в 2021 році продовжити їх збільшення", - розповів Зеленський в своєму влогу, опублікованому в офіційному телеграм-каналі в п'ятницю ввечері.

Крім того, в планах оснащення 210 приймальних відділень, 450 нових машин швидкої допомоги. Доплати медикам, які протидіють COVID-19, продовжаться.

Фінансування освіти і науки зросло на 26 млрд грн, і досягло майже 170 млрд грн. Зокрема, зазначив президент, заробітні плати співробітників сфери освіти виростуть на 20%.

Бюджет Міністерства оборони в 2021 році склав понад 117 млрд грн - для порівняння Зеленський навів дані минулих років: у 2017 році - 69 млрд грн, у 2018 році - 86 млрд грн, у 2019 році - 102 млрд грн.

Загалом бюджет сфери безпеки і оборони, включно з витратами на розвідку, Державну прикордонну службу та Державну службу України з надзвичайних ситуацій, склав більш ніж 267 млрд грн.

Зеленський також зазначив, що з 1 січня 2021 року мінімальна заробітна плата зросте до 6 тис. грн, а протягом року до 6,5 тис. грн.

Президент подякував народним депутатам за підтримку державного бюджету і прийняття низки інших важливих законів. Зокрема, Володимир Зеленський зазначив прийняття Верховною Радою закону про повернення повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції, які раніше були скасовані рішенням Конституційного Суду України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА