14:55 11.12.2020

Аваков: РФ фактично визнала свою участь у фальсифікації справи Марківа й розпочинає власне переслідування

2 хв читати
Аваков: РФ фактично визнала свою участь у фальсифікації справи Марківа й розпочинає власне переслідування

Російська Федерація фактично визнала свою участь у спробі фальсифікації справи українського нацгвардійця Віталія Марківа і розпочинає власне його переслідування, заявляє глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Путінський режим фактично визнав свою участь у спробі фальсифікації справи нацгвардійця Віталія Марківа. А коли не вдалося - розпочинає неприховане власне переслідування", - написав Аваков у Twitter, коментуючи рішення Московського суду про заочний арешт Марківа.

При цьому він додав: "Як то кажуть у Росії: на злодієві й шапка горить".

Аваков запевнив: "Україна ніколи не залишить свого солдата".

Як повідомлялося, Марківа затримали в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі поблизу Слов'янська Донецької області в травні 2014 року.

Прокуратура Павії просила засудити Марківа до 17 років ув'язнення за сприяння в умисному вбивстві Роккеллі. Згідно з аргументами сторони обвинувачення, старший сержант Нацгвардії України Марків не скоював злочину вбивства, але інформував керівництво НГУ про рух цивільних осіб біля фабрики Zeus Ceramica, а ті, у свою чергу, контактували з військовими Збройних сил України, які, за твердженням прокуратури, з мінометів відкрили вогонь по групі іноземних журналістів.

12 липня 2019 року італійський суд засудив Марківа до 24 років позбавлення волі, визнавши його винним у сприянні умисному вбивству Роккеллі.

Рішення було оскаржено, і 3 листопада Міланський апеляційний суд ухвалив виправдувальний вирок у справі Марківа. 4 листопада він повернувся з представниками української делегації в Україну.

У п'ятницю, 11 грудня, Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Марківа, якого російські слідчі оголосили в міжнародний розшук за обвинуваченням у вбивстві. Росія заочно пред'явила Марківу обвинувачення за ч. 2 ст. 105 (вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою, вчинене загальнонебезпечним способом із мотивів політичної, ідеологічної, національної ненависті або ворожнечі) Кримінального кодексу РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА