11:23 19.10.2020

"Лист СБУ" до "Євросолідарності" був провокацією російського походження з метою публічної дискредитації служби – "ОПОРА"

2 хв читати
"Лист СБУ" до "Євросолідарності" був провокацією російського походження з метою публічної дискредитації служби – "ОПОРА"

Лист нібито Служби безпеки України до партії "Європейська солідарність" з проханням про надання інформації щодо кандидатів на місцевих виборах у Донецькій області, про обсяг витрачених коштів на передвиборну кампанію кожного кандидата і про джерела їх походження є імітацією зловмисниками російського походження і може бути одним із вірогідних свідчень втручання Росії у виборчий процес в Україні, заявляють у Громадянській мережі "ОПОРА".

"Щодо отриманих даних "ОПОРА" заручилась експертизою двох незалежних між собою організацій, а саме Лабораторії цифрової безпеки (Україна) та Міжнародного центру оборони та безпеки (Естонія), висновки яких підтверджують факт імітації зловмисниками російського походження листування з незаконними вимогами з боку СБУ, спрямованими до партії "Європейська солідарність". Фактично, це була провокація, метою якої стала публічна дискредитація СБУ, а також публічне протистояння між учасниками виборчого процесу та органами влади в Україні", - йдеться в повідомленні "ОПОРИ", оприлюдненому у вівторок.

У Громадянській мережі додають, що виявлений факт "є одним із можливих свідчень втручання Росії у виборчий процес в Україні".

У зв'язку з цим "ОПОРА", у свою чергу, закликає Службу безпеки України і Департамент кіберполіції розслідувати цей інцидент із метою встановлення походження цього листа і його відправника, а не обмежуватися публічними заявами.

Як повідомлялося, 6 жовтня на сайті партії "Європейська солідарність" фотокопія листа на ім'я лідера цієї політсили Петра Порошенка з проханням про надання інформації стосовно кандидатів на місцевих виборах у Донецькій області, про обсяг витрачених коштів на передвиборну кампанію кожного кандидата та про джерела їх походження. Лист підписаний в.о. начальника Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях Євгеном Русіновим.

Народний депутат від фракції "Євросолідарність" Олексій Гончаренко уточнив, що лист було отримано електронною поштою, після чого в партії зв'язалися з Управлінням СБУ в Донецькій і Луганській областях і отримали підтвердження існування листа й того, що Русінов працює в цьому управлінні.

Гончаренко наголосив, що партія розцінює це як політичний тиск на опозицію, у зв'язку з чим вимагає від СБУ України провести розслідування щодо листа.

Того самого дня в СБУ спростували заяву нардепів фракції "Євросолідарність" про нібито тиск із боку служби і що вимагали від партії надати дані про кандидатів на місцевих виборах у Донецькій і Луганській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА