21:24 13.10.2020

У Великій Британії фіксують рекордні показники смертності серед інфікованих COVID-19

3 хв читати
У Великій Британії фіксують рекордні показники смертності серед інфікованих COVID-19

У Великій Британії у вівторок зафіксовано рекордний з червня добовий приріст смертей людей з коронавірусом COVID-19, лейбористи закликають ввести локдаун в Англії з метою стримування поширення вірусу, повідомляє The Guardian.

За даними видання, у вівторок зареєстровано 143 летальні випадки людей, у яких виявили коронавірус 28 днів тому. Зазначається, що це найвищий показник смертності інфікованих з червня. Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, за останній тиждень цей показник не перевищував позначку в 100 випадків смерті.

Крім того, за добу виявили ще 17 тис. 234 нових випадків коронавірусу, що на 3,2 тис. більше, ніж напередодні.

Таким чином, загальна кількість діагностованих випадків зараження в країні перевищила позначку в 634,9 тис., померли понад 43 тис. заражених.

Лідер лейбористів Кир Стармер у вівторок закликав до дво- або тритижневого карантину в Англії з метою зниження рівня заражень.

"Зараз зрозумілі три пункти - уряд не має надійного плану зі зниження поширення інфекції, він втратив контроль над вірусом, і він більше не слідує науковим рекомендаціям", - цитує видання слова Стармера.

"Я закликаю до дво-тритижневого карантину в Англії ... Через це доведеться пожертвувати багато чим у всій країні", - додав лідер лейбористів.

Агентство Associated Press зі свого боку повідомляє, що експерти в сфері охорони здоров'я вважають ситуацію з коронавірусом у країні серйозною.

"Ми помітили збільшення випадків особливо серед людей старшого віку, що призводить до збільшення рівня госпіталізацій. Це суворе нагадування нам про необхідність дотримуватись рекомендацій (з боротьби з коронавірусом - ІФ)", - цитує агентство директора Служби громадської охорони здоров'я Англії Івонн Дойл.

За словами Ендрю Гейорда, професора епідеміології інфекційних захворювань в університетському коледжі Лондона, не дивно, що кількість випадків COVID-19 продовжує зростати, оскільки уряд не запровадив більш жорстких заходів з боротьби з інфекцією.

"Я думаю, це дуже розчаровує, але у нас була чітка порада - нам було необхідно вжити рішучих заходів кілька тижнів тому", - заявив Гейорд в ефірі телерадіокорпорації Бі-бі-сі.

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон напередодні оголосив про створення в Англії трирівневої системи обмежень через коронавірус. За його словами, перший містить основні заходи, зокрема введення комендантської години з 22:00 і заборону на зібрання понад шести осіб.

Другий етап - високий рівень готовності - охоплюватиме території, де вже введено певні заходи, і це дозволить запобігти зустрічі всередині домогосподарств - з сусідами або родичами в будинку. При цьому заборона на зібрання понад шість осіб діє в цьому випадку, як у приміщеннях, так і на вулиці.

Джонсон додав, що цей етап вже введено в графствах Ноттінгемшир, Східний і Західний Чешир і в районі Гай-Пік графства Дербішир.

Третій етап, за словами Джонсона, - надзвичайно високий рівень готовності. Його будуть вводити в тих регіонах, де стрімко зростають темпи поширення коронавірусної інфекції і де Національна служба охорони здоров'я Великої Британії може опинитися "під нестерпним тиском". Відповідно до цього етапу в регіонах зачиняють паби, бари, а також вводиться заборона на зібрання в приміщеннях і приватних садах. Прем'єр заявив, що цей рівень вводиться в Ліверпулі. За його словами, розпорядження про закриття надійде в спортивні зали, центри дозвілля, букмекерські компанії і казино. Закриваються бари та паби в разі, якщо вони не можуть працювати як ресторани. За повного пакету заходів відбудеться голосування в парламенті.

Мер Лондона Садок Ган у вівторок заявив телеканалу Sky News, що посилення заходів у Лондоні "неминуче" в зв'язку з усіма показниками з коронавірусу, зокрема з кількістю випадків зараження серед людей старшого віку, кількістю госпіталізацій, збільшенням завантаженості відділень інтенсивної терапії. Нині в столиці діє перший етап обмежень у боротьбі з пандемією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА