12:35 09.10.2020

Кличко просить Кабмін надати ліжковий фонд і медиків для лікування хворих на COVID-19 у державних медзакладах Києва

2 хв читати
Кличко просить Кабмін надати ліжковий фонд і медиків для лікування хворих на COVID-19 у державних медзакладах Києва

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та міністра охорони здоров'я Максима Степанова надати ліжковий фонд і медиків для лікування хворих на COVID-19 у державних медзакладах, розташованих у столиці.

"Місто зробило все можливе, щоб медичну допомогу могли отримати всі хворі на коронавірус. Ми діємо на випередження. І поступово збільшували кількість ліжок для прийому хворих, які потребують госпіталізації. На сьогодні це понад 2,5 тис. ліжок у 20 медзакладах столиці. Заповненість цих ліжок - уже понад 70% ", - сказав Кличко під час онлайн-брифінгу.

Він зазначив, що наразі збільшується кількість хворих, що потребують госпіталізації. Так, на сьогодні в стаціонарах столичних медзакладів лікують 1 675 хворих на COVID-19, із них 36 дітей.

Зокрема, 338 пацієнтів - у важкому стані, 527 отримують кисневу підтримку, 46 - під апаратами ШВЛ, ще 140 пацієнтів перебувають у лікарнях із підозрою на коронавірус. Крім того, пневмонію в столичних медзакладах лікують у 574 хворих.

"Я звертаюся до прем'єр-міністра і міністра охорони здоров'я виконати задекларовані обіцянки. І надати ліжковий фонд і фахівців для лікування хворих на коронавірус у державних медзакладах, розташованих у Києві. Йдеться про заклади Національної академії медичних наук, МОЗ і відомчі медзаклади. Ці заклади, наголошу, розташовані в столиці і не можуть залишатися осторонь та не надавати киянам необхідну допомогу ", - зазначив мер столиці.

Кличко також наголосив, що необхідно розуміти, що, окрім хворих на COVID-19, медзаклади столиці надають допомогу всім пацієнтам, які потребують стаціонарного лікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Україна ніколи не говорила, що Китай наш ворог - Китай міг би нам допомогти

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70 - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Щойно Бразилія і Китай приєднаються до тих принципів, які сьогодні нас усіх об'єднали, ми будемо раді чути їхні думки

Одним меседжем Путін помножив на нуль усе, що він до цього говорив про реальне бажання закінчити війну, - Зеленський

Президент Єврокомісії: коли РФ скаже, що готова до миру, спираючись на статут ООН, тоді настане час включити її в мирний процес

Ми передамо наступним поколінням ефективний механізм імплементації статуту ООН - Зеленський

Прем'єр Канади: Україна - це одна з передових ліній битви в усьому світі, ми всі маємо бути єдині

Україна розпочала переговори з низкою країн, які висловили зацікавленість у проведенні другого саміту миру - Зеленський

Зеленський: ми узгодили роботу після Саміту миру на технічному рівні - на рівні радників і міністрів держав у форматі спеціальних зустрічей

ОАЕ продовжують підтримувати зв'язок з усіма сторонами війни в Україні та наголошують на необхідності участі РФ у таких зусиллях, як Саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА