09:18 01.10.2020

Венедіктова: Переїзд у будинок, який перебуває на балансі ДУС, викликаний "виключно міркуваннями безпеки", протягом декількох днів з'їду

2 хв читати
Венедіктова: Переїзд у будинок, який перебуває на балансі ДУС, викликаний "виключно міркуваннями безпеки", протягом декількох днів з'їду

 Переїзд у будинок, що перебуває на балансі Держуправління справами (ДУС), генеральний прокурор України Ірина Венедіктова назвала вимушеним заходом "виключно з міркувань безпеки" і пообіцяла переїхати протягом декількох днів.

"Прошу повірити мені на слово, що переїзд у цей будинок -тимчасовий захід і перебралася я туди зовсім не тому, що я дуже хотіла поліпшити свої житлові умови. Так було необхідно вчинити в той конкретний момент часу і пов'язаний цей момент був виключно з міркуваннями безпеки", - написала Венедіктова у Facebook.

Вона зазначила, що спостерігає за спробами "підігріти" у ЗМІ тему, пов'язану з її тимчасовим проживанням в будинку, що перебуває на балансі ДУС.

Генпрокурор заявила також, що неодноразово відзначала спроби журналістів проникнути на територію або зняти її з дронів, "але жодного разу не заважала їм працювати - у кожного своя робота".

За словами Венедіктової, переїзд у будівлю ДУС був вимушеним заходом.

"Розмір орендної плати я не встановлювала, а отримавши пропозицію, просто з нею погодилася, прекрасно розуміючи, що моє перебування у цьому будинку займе лише декілька місяців, не більше. Жодних інших пропозицій я не шукала, нікому цим займатися не доручала, інші варіанти не розглядала. Я ніколи раніше у своєму житті не мешкала у будинках, що належать державі, тож багатого досвіду оренди такого майна у мене немає. Я ні секунди не сумніваюся у собі - жодних законів я не порушувала: ні юридичних, ні законів моралі та честі", - констатувала генпрокурор.

Венедіктова зазначила, що попросила надати методологію розрахунку орендної плати за використання самого будинку, плати за використання загальних територій. Також генпрокурор направила запити до відповідних органів влади з метою "прояснити ситуацію і об'єктивно розібратися в ній".

"Упевнена, найближчим часом будуть проведені необхідні службові перевірки і у такий спосіб отримані відповіді на поставлені запитання. Якщо виявиться, що в питанні формування орендної плати не все так однозначно і вона могла бути встановлена на вищому рівні, я негайно сама за своєю особистою ініціативою внесу необхідну доплату, щоб не залишити навіть тінь сумніву в цьому чутливому для суспільства питанні", - наголосила генпрокурор.

"Попри те, що я не бачу у своїх діях ні правових, ні морально-етичних питань, я не можу дозволити суспільству сумніватися у собі. Я прийняла рішення якнайшвидше переїхати. Сподіваюся, що мені вистачить декілька днів, щоб здійснити цей переїзд. Не має жодного права генеральний прокурор країни своєю поведінкою змусити когось мати сумніви у порядності ухвалених рішень", - написала Венедіктова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА