07:20 19.09.2020

Кулеба: Україна налаштована вивести співробітництво українських і туркменських компаній на якісно новий рівень

2 хв читати
Кулеба: Україна налаштована вивести співробітництво українських і туркменських компаній на якісно новий рівень

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та заступник голови Кабінету Міністрів, міністр закордонних справ Туркменістану Рашид Мередов провели переговори в режимі відеозв'язку, обговорили перспективи співпраці в сфері IТ, розвиток транспортного сполучення та майбутній візит українського міністра в Ашгабад, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"Відносини між нашими країнами завжди розвивались у дружньому і конструктивному ключі. Я хочу, щоб темп і тон діалогу зберігалися і розвивалися. Туркменістан займає особливе місце на нашій карті світу. Ми готові політично і економічно рухатися вперед", - цитує прес-служба міністерства Кулебу.

Мередов запросив українського міністра відвідати з візитом Ашгабад. Глава МЗС України запропонував у рамках візиту провести також зустріч українських і туркменських компаній.

Глава МЗС Туркменістану позитивно відзначив надскладні високотехнологічні інфраструктурні проекти, які українські компанії успішно реалізували в Туркменістані. Співрозмовники наголосили на необхідності розвивати цю взаємодію, а також шукати нові сфери взаємовигідного співробітництва, зокрема в сфері IТ.

Також глави МЗС обговорили подальшу співпрацю і взаємну підтримку ініціатив у рамках міжнародних організацій. Кулеба привітав Туркменістан із набуттям статусу спостерігача в СОТ.

Міністри домовилися якнайшвидше провести засідання Спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з питань економічного і культурно-гуманітарного співробітництва.

Сторони також обговорили кроки, необхідні для відновлення прямого авіасполучення між Україною і Туркменістаном, а також взаємодію морських адміністрацій. Було відзначено важливість розвитку альтернативних транспортних коридорів.

Міністри наголосили на необхідності подальшого заохочення туркменських студентів до навчання в Україні, розвитку медичного туризму і оздоровлення в Україні, необхідність активізувати взаємодію в сфері культури.

Під час відеоконференції Кулеба і Мередов підписали Програму співробітництва між Міністерством закордонних справ України та Міністерством закордонних справ Туркменістану на 2020-2021 роки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" на середу прогнозує відсутність обмежень енергопостачання з 07:00 до 18:00

Почастішали кібератаки на бухгалтерів, можливі шахрайські схеми із системами дистанційного банківського обслуговування

Знищений у Чорному морі російський ракетний корабель "Циклон" не встиг випустити жодної ракети - Плетенчук

У Києві ліквідують пожежу на СТО

Воїни ССО розбили пів дивізіону ЗРК "Бук" росіян

Єрмак закликав китайських діячів культури поширювати ідею Саміту миру

Глави МЗС України та Ісландії обговорили майбутній Глобальний саміт миру у Швейцарії

Двоє жителів Вовчанська на Харківщині загинули під ворожим вогнем під час спроби евакуюватися - прокуратура

Зеленський знову закликав країни НАТО збивати російські ракети, що летять в Україну

Кулеба: Для РФ Глобальний саміт миру - це зараз друга за важливістю ціль після Харківської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА