17:29 16.08.2020

Сотні тисяч людей прийшли на акцію біля стели "Мінськ-місто-Герой"

2 хв читати
Сотні тисяч людей прийшли на акцію біля стели "Мінськ-місто-Герой"

Кількість учасників несанкціонованої протестної акції біля стели "Мінськ – місто-Герой" становить кілька сотень тисяч осіб, передають білоруські ЗМІ і Телеграм-канали.

"На акцію протесту зібралося, за нашими оцінками, кілька сотень тисяч людей. Відео не відображає всієї картини – біля стели фізично закінчилося місце і люди розтягнулися всіма прилеглими тротуарами, які не потрапляють у кадр", – передає портал TUT.BY.

У прямому ефірі "Радіо Свободи" очевидці стверджували, що кількість учасників акції перевищила 400 тисяч осіб.

Офіційні дані про кількість учасників несанкціонованої акції відсутні.

Розміщувані в месенджерах відеозйомки свідчать, що велика площа біля стели "Мінськ – місто-герой", де проходив військовий парад на 9 травня, повністю заповнена людьми, кількість учасників постійно збільшується.

"Люди йдуть від проспекту Незалежності, Червоною, Машерова, потік не закінчується. Біля Стели вже закінчилося місце на тротуарах, люди стоять на острівцях між зебрами", – повідомляє TUT.BY.

Очевидці стверджують, що в Мінську ніколи не відбувалося таких масштабних акцій. Як повідомлялося, акція проводиться на знак солідарності незгодних із результатами президентських виборів і застосуванням насильства з боку силовиків.

Учасники акції стоять на чотирьох частинах перехрестя біля стели. Вони тримають біло-червоно-білі прапори, квіти, повітряні кулі.

За повідомленнями ЗМІ, мобільний зв'язок у місці проведення акції практично відсутній.

На перехресті Машерова і Переможців перестали працювати світлофори, співробітників ДАІ немає. І пішоходи, і автомобілісти самі регулюють рух. Люди дають кілька хвилин проїхати машинам, а потім йдуть самі.

Раніше в неділю в Мінську на площі Незалежності відбулася проурядова акція за участю прихильників президента Олександра Лукашенка, який виступив на мітингу. За офіційними даними МВС, у мітингу взяли участь близько 65 тисяч осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Новоселівки Першої поранено людину - голова Донецької ОВА

Зеленський у День матері подякував українкам за їхню важку працю, доброту й надзвичайну мужність у складний для країни час

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА