07:25 09.08.2020

Під час вибуху в Бейруті загинув громадянин України

2 хв читати
Під час вибуху в Бейруті загинув громадянин України

У результаті потужного вибуху, що стався на цьому тижні в Бейруті, загинув громадянин України Вільям Азар, повідомляє посол України в Лівані Ігор Осташ.

"Йому було всього 32. Він збирався одружитися. Здається, ще недавно голосував у посольстві. Молодий перспективний економіст вийшов з офісу компанії KPMG, щоб поїхати додому ... Страшний вибух забрав життя громадянина України Вільяма Азара", - написав посол на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук пізно ввечері в суботу.

Раніше в посольстві України в Лівані і в українському МЗС повідомляли, що за наявною у них інформацією, серед серйозно постраждалих в результаті вибухів в Бейруті громадян України немає. "Є деякі сім'ї, у яких постраждало майно, будинки, квартири. Є також незначні травми, порізи, удари (у громадян України - ІФ-У), але постраждалих серйозних поки немає ... Поки йдеться про допомогу у відновленні будинків або квартир. На сьогодні серйозних проблем, пов'язаних із загрозою життю, для українців немає", - сказав посол України в Лівані в ефірі одного з українських телеканалів 5 серпня.

4 серпня в порту Бейрута відбулися найпотужніші вибухи, які коли-небудь бачило місто, що пережило десятиліття воєн і конфліктів. Кілька міських кварталів завалені уламками, битим склом, пошкодженим автомобілями, у багатьох будинках вибиті двері, віконні рами, жалюзі.

Портові чиновники на час розслідування обставин вибуху поміщені під домашній арешт. Порт Бейрута вважається одним із найбільш корумпованих в країні. Ймовірно, вибухи сталися через загоряння нітрату амонію. У портовій зоні Бейрута на складі зберігалися 2750 тонн аміачної селітри, конфіскованої митними службами шість років тому. В ході розслідування слідчі мають намір встановити, як була допущена така ситуація.

Станом на вечір 9 серпня МОЗ Лівану з посиланням на оновлені дані повідомило, що кількість постраждалих від вибуху в Бейруті досягла 6 тис. Раніше надходила інформація про приблизно 5 тис. поранених жителів столиці. Крім того, 158 осіб загинули, 21 пропав безвісти.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА