17:35 30.07.2020

Україну не включено до оновленого списку країн, з яких можна в'їжджати до ЄС

2 хв читати
Україну не включено до оновленого списку країн, з яких можна в'їжджати до ЄС

Україна не увійшла до оновленого списку третіх країн, резидентам яких дозволено в умовах пандемії коронавірусу в'їжджати до держав ЄС, випливає з публікації Ради ЄС.

Комітет постійних представників країн Євросоюзу (Coreper) обговорив напередодні в Брюсселі список, який Рада ЄС оновлює кожні два тижні. В оновленому списку залишаються 12 країн із попереднього переліку: Австралія, Грузія, Канада, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Таїланд, Туніс, Уругвай, Південна Корея, Японія, а також Китай (за умови взаємності зняття обмежень).

З попереднього списку виведено Алжир.

Цей список не є юридично зобов'язувальним. Він має переглядатися кожні два тижні й може оновлюватися Радою ЄС залежно від обставин після консультацій з Європейською Комісією та відповідними установами та службами ЄС у результаті загальної оцінки, заснованої на узгоджених умовах.

Обмеження на поїздки можуть бути повністю або частково зняті або знову введені для конкретної третьої країни, вже внесеної до списку, відповідно до змін в оцінці епідеміологічної ситуації.

Критерії визначення третіх країн, для яких можна знімати діючі обмеження на поїздки, включають, зокрема, "епідеміологічну ситуацію і заходи стримування, зокрема фізичне дистанціювання, а також економічні та соціальні оцінки", зазначалося в рекомендації, оприлюдненій у Брюсселі.

Що стосується епідеміологічної ситуації, долучені до списку треті країни мають, зокрема, відповідати наступним вимогам:

- кількість нових випадків зараження COVID-19 за останні 14 днів на 100 тис. жителів має бути близькою до середнього показника ЄС або нижче його (за даними на 15 червня 2020 року);

- має спостерігатися стабільний або регресний тренд нових випадків за цей період порівняно з попередніми 14 днями;

- загальна реакція на COVID-19 має передбачати, зокрема, такі аспекти, як тестування, спостереження, відстеження контактів, ізоляція, лікування і звітність, а також достовірність інформації і, за необхідності, загальний середній бал за International Health Regulations (IHR).

"Взаємність (дозволу на поїздки - ІФ) також має братися до уваги регулярно і в кожному конкретному випадку", - зазначалося в ухваленій рекомендації.

Рада ЄС також вирішила, що в тих країнах, де продовжують діяти обмеження на поїздки, такі категорії людей мають бути звільнені від обмежень: громадяни ЄС і члени їхніх сімей, довгострокові резиденти в ЄС і члени їхніх сімей; мандрівники, що виконують важливу функцію або мають серйозну необхідність для поїздки.

Рекомендація поширюється на країни, асоційовані з Шенгенським простором, - Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА