20:57 29.07.2020

Глава делегації у ТКГ має відповідати вимогам для переформатування та посилення позиції України у Мінському форматі

2 хв читати
Глава делегації у ТКГ має відповідати вимогам для переформатування та посилення позиції України у Мінському форматі

Президент України Володимир Зеленський ретельно підходить до підбору нового глави української делегації у Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ), оскільки він має відповідати вимогам для спроб переформатувати та посилити позицію України в Мінському форматі.

"Президент України проводить низку консультацій. Як завжди, він дуже ретельно підходить до вибору кандидатури на посаду керівника української делегації в Тристоронній контактній групі. Глава держави вже заявив, що від цього залежить суверенітет нашої країни. Тому президент цікавиться думкою різних експертів, порівнює позиції" , - йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці Офісу президента України в середу.

В ОП зазначили, що конкретну пропозицію Зеленський зробить кандидату, який найкраще відповідатиме всім вимогам.

"Нині роль глави української делегації у ТКГ надзвичайно важлива, адже ми розпочинаємо новий організаційний етап, який передбачає забезпечення сталого перемир'я та спроби переформатувати й посилити наші переговорні позиції в межах Мінського формату", - зазначили в ОП.

Раніше в середу президент України Володимир Зеленський повідомив, що новим главою делегації України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі може стати нинішній перший заступник глави української делегації, віце-прем'єр України Олексій Резніков, перший президент України Леонід Кравчук.

28 липня Зеленський подякував другому президенту України Леоніду Кучмі за його роботу на чолі української делегації в ТКГ і зазначив, що з повагою ставиться до його рішення про припинення участі в діяльності ТКГ.

Президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма вдруге очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3 червня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА