07:33 05.07.2020

Російські найманці 12 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі з початку доби суботи, один військовий поранений

2 хв читати
Російські найманці 12 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі з початку доби суботи, один військовий поранений

У суботу, 4 липня, російські найманці 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосувавши при цьому, зокрема, заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, 120-ти і 82-х мм міномети, ще двічі обстріляли позиції ЗСУ з початку доби неділі, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

Відповідно до зведення станом на 7.00 неділі, в суботу в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики тричі обстріляли опорні пункти українських військових неподалік н.п. Новотошківське, застосувавши артилерійські системи 122-го калібру, 120-ти і 82 -х мм міномети, а також автоматичні станкові гранатомети. З мінометів різних калібрів, які давно повинні бути відведені від лінії бойового зіткнення, противник відкривав вогонь поблизу Оріхового і Кримського. У цих населених пунктах і поблизу Катеринівки противник також активно використовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці активізувалися після обіду. Зокрема, з гранатометів різних систем, кулеметів і стрілецької зброї вони вели обстріл поблизу н.п. Павлопіль і Гнутове. Ще один факт ворожої агресії зафіксований у н.п. Пищевик. На цій ділянці фронту противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів стрілецької і снайперської зброї.

"За минулу добу в результаті ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Наші воїни такі нахабні дії без відповіді не залишили і застосували чергові вогневі засоби, після чого окупанти згорнули свою злочинну активність. За даними розвідки, 4 липня українські захисники знищили трьох і поранили ще трьох загарбників", - поінформували в прес-центрі ООС.

З початку поточної доби, 5 липня, російські найманці два рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", противник на світанку відкривав вогонь з 82-х мм мінометів і великокаліберних кулеметів на підступах до н.п. Павлопіль. Також ворог обстріляв позиції українських військових з гранатометів різних систем і великокаліберного кулемета поблизу Мар'їнки.

"Щоб припинити збройну активність окупантів наші підрозділи миттєво відреагували у відповідь, після чого ворожі обстріли припинилися. За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Ситуація в районі проведення Операції об'єднаних сил залишається контрольованою", - йдеться в звіті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вирушить з візитом на Близький Схід

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА