08:19 04.07.2020

В Ізраїлі кількість хворих коронавірусом після нового спалаху перевищила 10 тис. людей

2 хв читати
В Ізраїлі кількість хворих коронавірусом після нового спалаху перевищила 10 тис. людей

В Ізраїлі за добу виявили ще понад 1,1 тис. заражених коронавірусом, і тепер в країні зареєстровано понад 10 тис. випадків зараження, повідомляє The Times of Israel.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив у п'ятницю, що в країні знову почався великий спалах заражень COVID-19. Останнього разу в Ізраїлі було 10 тис. активних випадків у середині квітня.

Напередодні Нетаньяху оголосив, що країна повернеться до серії обмежень, раніше знятих. Він запропонував знову обмежити до 20 осіб кількість присутніх на молитвах у синагогах, церквах і мечетях, а також - на будь-яких інших зборах у приміщеннях. Культурні заходи, бари, ресторани і клуби запропоновано обмежити 50 присутніми в приміщенні одноразово.

Прем'єр-міністр Ізраїлю, якому самому 70 років, закликав молодь не відвідувати найближчим часом своїх літніх родичів або хоча б не обіймати їх. Він зазначив, що розуміє, що носіння масок у літню спеку дратує всіх ізраїльтян, але це необхідність у ситуації, що склалася.

Також у МОЗ країни заявили, що з нинішніми умовами необхідно знову відправити країну на карантин, але ізраїльське керівництво сконцентроване на економічній ситуації після першого спалаху коронавірусу і відкидає цю ідею. Напередодні він запевнив, що уряд не збирається повертати Ізраїль в герметичний карантин.

У порівнянні з іншими країнами світу в Ізраїлі в першу хвилю пандемії було не так багато заражених, цьому посприяли швидко введені заходи безпеки. В кінці травня їх зняли, оскільки заражуваність стабільно пішла на спад.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА