07:21 04.07.2020

Російські найманці 20 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранений український військовий, загинув мирний житель

2 хв читати
Російські найманці 20 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранений український військовий, загинув мирний житель

У результаті порушення російськими найманцями режиму припинення вогню на Донбасі за минулу добу поранений український військовослужбовець і загинув мирний житель, повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил.

"3 липня озброєні формування Російської Федерації 20 разів порушили режим припинення вогню ... За минулу добу в результаті ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Його евакуювали в медичний заклад і надали необхідну допомогу лікарів", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС у соцмережі Фейсбук у суботу зранку.

Зазначається, що найманці застосували заборонені Мінськими угодами артилерійські системи калібру 122 мм, міномети 120-го і 82-го калібру, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Також противник обстріляв прифронтові населені пункти, де продовжують проживати цивільні особи.

"На жаль, у результаті підступних дій загарбників є жертва серед мирного населення", - наголосили в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Новотошківського ворог застосував артилерійські системи 122-го калібру, які давно має бути відведено від лінії бойового зіткнення, випустивши по українським захисникам 40 снарядів. На підступах до населених пунктів Південне, Залізне, Шуми, Оріхове і Хутір Вільний найманці відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру. Також зафіксовано обстріли з гранатометів різних систем і стрілецького озброєння поблизу Попасної, Хутору Вільний, Оріхового і Катеринівки.

Крім того, російські найманці на світанку відкрили вогонь і по населеному пункту Зайцеве. В результаті обстрілу з мінометів 82-го калібру загинула місцева мешканка.

Також зафіксовані обстріли поблизу Авдіївки, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", де противник використовував 120-ти і 82-х мм міномети, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. Під час обстрілу міста одна з мін зруйнувала дачний будинок, а від пожежі, що виникла, загорілася ще й сусідська будівля.

Також факти ворожої збройної активності зафіксовано неподалік населених пунктів Водяне, Кам'янка, Старогнатівка і Піски, де найманці вели вогонь на оборонних рубежах українських захисників з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

"З початку поточної доби збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню. За поточну добу втрат серед українських захисників немає", - підкреслили в зведенні.

Також у штабі додали, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" у населеного пункту Катеринівка агресор застосував по позиціях українських захисників гранатомети різних систем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

Росіяни обстріляли Козацьке, постраждали троє людей

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА