10:26 15.06.2020

Мангера не доставили до суду через стан здоров'я - адвокат

2 хв читати
Мангера не доставили до суду через стан здоров'я - адвокат

Підозрюваного в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера не доставили до Печерського районного суду Києва, де йому мали обирати запобіжний захід, тому що він перебуває в лікарні через проблеми з серцем, повідомив адвокат Дмитро Ільченко.

"Мангера не доставили до суду, оскільки перебуває на госпіталізації через проблеми із серцем", - сказав адвокат агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За його словами, співробітники поліції та прокуратури приїжджали до лікарні, де проходить лікування Мангер, щоб забезпечити примусову доставку підозрюваного до суду.

"Вони отримали довідку від лікаря про те, що доставка Мангера в суд неможлива з огляду на стан його здоров'я", - зазначив Ільченко.

Водночас, за словами адвоката, згодом приїжджали співробітники поліції та говорили, що вони мають заяву про те, що нібито медичний документ підроблений, лікар Мангера поспілкувався з ними і повідомив, що особисто видав цю довідку.

Також Ільченко додав, що, за словами лікарів, Мангер зможе прибути до суду орієнтовно за тиждень.

На засіданні Печерського суду в понеділок, куди на 9:30 мав бути примусово доставлений Мангер, є захист підозрюваного.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року уранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радника мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігурантів справи - голову Херсонської облради Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна та Олексія Левіна (Москаленка) - обвинувачують у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасників), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА