08:06 11.04.2020

Білорусь відмовилася від російських тестів на коронавірус, зокрема через ненадійність

2 хв читати
Білорусь відмовилася від російських тестів на коронавірус, зокрема через ненадійність

Білорусь відмовилася закуповувати 30 тис. російських тестів для визначення коронавірусу внаслідок переговорів, які зайшли в глухий кут і ненадійності самих тестів, заявив міністр закордонних справ республіки Володимир Макей.

"У нас велися переговори з двома російськими компаніями з придбання 30 тис. тестів, але ці переговори застопорилися. Але нам зараз ці тести і не потрібні: ми самі виробляємо тести, а ще близько 50 тис. тестів ми отримали з інших країн", - сказав Макей в інтерв'ю порталу tut.by.

Крім того, міністр зауважив, що за оцінкою головного лікаря інфекційної лікарні в Комунарці Дениса Проценка, російські тести ненадійні, вони дають можливість виявлення коронавируса лише понад 60%.

"Тому нам зараз ці тести не потрібні", - підкреслив глава МЗС.

Макей також підтвердив, що раніше Росія передала Білорусі безкоштовно вантаж в 10 тис. тестів. "Ми передали ці тести в регіони, на прикордонні переходи, щоб перевіряти транзитних пасажирів із Росії, далекобійників з Росії і на АЕС. Ми, звичайно, вдячні, але 10 тис. тестів - це на 2,5 дня роботи - у нас щодня в країні витрачається понад 4 тисяч тестів", - підкреслив глава МЗС.

Раніше віце-прем'єр Білорусі Ігор Петришенко заявляв, що Мінськ чекає від РФ поставки 30 тис. оплачених тест-систем для виявлення Covid-19.

"Ми оголосили тендер, і російська компанія виграла цей тендер на поставку за відповідну плату 30 тис. тестів. Ми очікуємо, що договірні зобов'язання будуть дотримані, і ми отримаємо ці тести до 17 квітня. Принаймні, так Міністерство охорони здоров'я і наші відповідні компанії домовлялися з російським виробником", - заявив віце-прем'єр на початку поточного тижня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА