23:13 04.04.2011

Активістку "Братства" посадили до СІЗО за спробу підсмажити яєчню на Вічному вогні торік, стверджують її соратники

2 хв читати

Активістку "Братства" Ганну Сінькову заарештовано за те, що 16 грудня 2010 року вона намагалася підсмажити яєчню та сосиски на Вічному вогні в парку Вічної слави в Києві, повідомляється на сайті "Братства" в понеділок.

Згідно з розміщеною інформацією, Г.Сінькову затримали 29 березня 2011 року, прокуратура Печерського району пред'явила їй обвинувачення за ст. 297 Кримінального кодексу України.

"Братство" також стверджує, що 1 квітня, "незважаючи на численні клопотання про взяття на поруки громадських діячів і депутатів Київської обласної ради", Печерський суд Києва ухвалив рішення на час слідства тримати дівчину в Лук'янівському СІЗО.

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки що не вдалося отримати підтвердження цієї інформації у правоохоронців.

Як повідомлялося, в грудні 2010 року затримали 32-річну киянку, одну з учасниць подій у столичному парку Вічної слави. За інформацією деяких ЗМІ, йшлося про Ганну Донець.

Тоді міліція повідомила, що стосовно затриманої слідчий відділ Печерського райуправління порушив кримінальну справу за ст. 2 ст. 296 КК України. Жінці обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

Напередодні інциденту прес-служба "Братства" поширила посилання на відеоролик, де четверо невідомих осіб спробували приготувати на Вічному вогні яєчню та сосиски. Свої дії порушники фіксували на відеокамеру.

Після появи в Інтернеті інформації та відео інциденту правоохоронці провели службове розслідування, під час якого встановлено, що 16 грудня двоє співробітників патрульно-постової служби запобігли спробі приготувати на вогні біля монумента яєчню та сосиски. Проте, як з'ясувалося, після видворення з парку зловмисники повернулися й продовжили розпочате.

За результатами розслідування двох міліціонерів звільнено, ще трьох притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА