15:58 02.04.2020

В інциденті у будівлі Держрезерву було порушено лише правила пропускного режиму під час карантину

3 хв читати
В інциденті у будівлі Держрезерву було порушено лише правила пропускного режиму під час карантину

У поліції Києва визначають кваліфікацію правопорушення, вчиненого групою осіб у четвер уранці у приміщенні Державного агентства резерву України і додають, що в інциденті було порушено лише правила пропускного режиму під час карантину.

"Наразі поліція визначається з кваліфікацією правопорушення. Було порушено правила пропускного режиму під час карантину, жодних інших правопорушень скоєно не було", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у главку поліції Києва у четвер удень.

У відомстві розповіли, що о 9:00 четверга до будівлі Держрезерву прийшла група людей у кількості до десяти осіб - громадських активістів, представників благодійного фонду, блогерів, - із наміром подати заяву. Охоронець на вході сказав їм, що без захисних масок входити до приміщення не можна, оскільки це є порушенням пропускного режиму, і не пропустив їх.

У підсумку вони зайшли у вестибюль, передали заяву на ім'я глави Держрезерву.

"Оскільки вони порушили пропускний режим, охорона викликала наряд патрульної поліції. До приїзду патрульної поліції у приміщенні вже нікого не було, вони всі пішли. Все працює, функціонує, жодних порушень більше немає. Охоронець написав рапорт на ім'я свого керівництва, що мав факт порушення пропускного режиму", - розповіли агентству.

Раніше у четвер у прес-службі Держрезерву заявили, що невідомі особи у кількості понад 20 осіб без засобів індивідуального захисту вторглися до приміщення Державного агентства резерву України, що може призвести до повної зупинки роботи Держрезерву.

"В результаті захоплення було понівечено державне майно, оргтехніку, а працівники, можливо, були заражені Covid-19. Державне агентство резерву України вважає це провокацією та спробою представників політичних партій заблокувати роботу Держрезерву. Оскільки тепер приміщення необхідно закрити на карантин та провести дезінфекцію, що може призвести до повної зупинки роботи", - йдеться в заяві прес-служби Держрезерву.

"На прохання охорони не порушувати режиму карантину і залишити приміщення, вони категорично відмовилися і викликали патруль поліції. Невідомо, чи зафіксував патруль порушення невідомими заборони збиратися кількістю більше ніж 10 осіб, тим більше у приміщенні менше ніж 40 м. кв", - розповіли в Держрезерві.

У прес-службі розповіли, що після від'їзду патрульних невідомі, минаючи охорону, спробували увірватися до кабінетів Держрезерву, в яких тоді перебували чергові працівники, що забезпечують діяльність агентства в період карантину. Крім того, невідомі, зламавши двері, спробували потрапити до кабінету керівника агентства.

"На запитання представника Держрезерву, чим зумовлені такі радикальні дії, невідомі повідомили, що вони підготували лист до голови Держрезерву і бажали дізнатися, як і кому були розподілені медичні маски. У свою чергу їм було повідомлено, що скринька для звернень знаходиться на першому поверсі і зовсім не обов’язково вдиратися у приміщення, яке є режимним об’єктом", - ідеться в повідомленні.

Що стосується масок, то в прес-службі зазначають, що Держрезерв передав усі 9 млн 986 тис. масок Міністерству охорони здоров'я, яке займається їх розподілом.

"В час, коли країна потребує максимальної згуртованості та злагодженості дій із метою зменшення наслідків епідемії Covid-19, деякі політичні партії намагаються здобути політичні дивіденди виступаючи замовниками подібних провокацій. Спроби втягнути Державне агентство резерву України в свої політичні ігри, використавши у власних інтересах, тривають протягом останніх трьох місяців, але особливої цинічності вони набули сьогодні", - заявляють у Держрезерві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА