07:08 27.03.2020

За рік Зеленський виконав лише дві передвиборчих обіцянки з дев'яти

2 хв читати
За рік Зеленський виконав лише дві передвиборчих обіцянки з дев'яти

За рік каденції президент України Володимир Зеленський виконав лише дві передвиборчих обіцянки з дев'яти заявлених у великому передвиборчому інтерв'ю на одному з українських телеканалів, повідомляє Комітет виборців України.

"Основні обіцянки з економічного і соціального блоку не виконані. Втім, реалізовані переважно дрібні непринципові рішення, які мало на що впливають. Як правило, ті рецепти, які пропонував кандидат Зеленський, не дали потрібного ефекту і де-факто не працюють", - прокоментував політику Зеленського глава КВУ Олексій Кошель.

Зазначається, що з виконаних обіцянок, заявлених в інтерв'ю, - запуск російськомовного телеканалу для Донбасу і прийняття закону про імпічмент.

Потім у Комітеті виборців підкреслили, що в процесі виконання перебувають обіцянки щодо прийняття закону про викривачів корупціонерів - відповідний закон прийнятий і навіть набув чинності, але на практиці він поки не діє, йдеться в заяві КВУ. Це ж стосується стану справ і з поверненням кредитів МВФ - процедура поки не завершена, але в лютому поточного року Україна виплатила кредити Фонду 213,6 млн дол.

Однак, всупереч обіцянкам Зеленського, влада не змогла досягти в роботі з МВФ скільки-небудь значного прогресу в питаннях тарифів, Фонд продовжує вимагати встановлення ринкової ціни на газ, що, за словами самого Зеленського, означає підвищення тарифів за ЖКП.

Окрім того, в процесі виконання перебуває обіцянка про скорочення майна на балансі Держуправління справами - дійсно в жовтні указом президента 5 об'єктів, які раніше належали ДУС були спрямовані на приватизацію, серед них готель "Дніпро" в центрі Києва.

Із тих обіцянок, які однозначно не виконані: підняти економіку (в 2019 році промвиробництво скоротилося на 0,5%, а ціни зросли майже на 8%), провести механізми нульової декларації та податкової амністії, які сприятимуть виходу капіталу з тіні і залучити до Мінського процесу США та Велику Британію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА