21:48 19.03.2020

Тест-система для діагностики коронавірусу розроблена в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України

2 хв читати
Тест-система для діагностики коронавірусу розроблена в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України

Тест-система для діагностики коронавірусу 2019 nCoV, розроблена в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України, готується до випуску, повідомляє прес-служба НАН України.

"Нині розроблена тест-система готується до випуску на базі Інституту молекулярної біології генетики НАН України", повідомляє прес-служба НАН України в четвер.

За інформацією прес-служби НАН, вчені Інституту молекулярної біології і генетики НАН України за завданням Ради національної безпеки і оборони України розпочали роботу над створенням вітчизняних тест-систем у січні 2020 року після появи інформації про епідемію нового коронавірусу в провінції Хубей Китайської Народної Республіки.

"За цей час в інституті вдалося провести дизайн і синтез 4-х нуклеотидних праймерів, відповідних найбільш специфічним послідовностям у геномі даного вірусу. Здійснено підготовку до випробувань лабораторного варіанту оригінальної тест-системи для діагностики коронавірусу 2019 nCoV, яка не підпадає під патентну охорону іноземних тест систем", - зазначає прес-служба.

Крім того, в Національній академії наук України розроблено та впроваджено низку препаратів, зокрема з противірусною дією, для використання в медичній практиці.

Згідно з постановою президії НАН України від 11 березня створено робочу групу з проблем (наслідків) поширення коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні. В її складі - провідні вітчизняні вчені, а очолює групу академік-секретар відділення біохімії, фізіології і молекулярної біології НАН України, директор інституту біохімії ім.О.В.Палладіна НАН України, голова Комісії з біобезпеки та біозахисту при РНБО України академік НАН України Сергій Комісаренко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

У Павлоградському районі знищили 5 БПЛА, постраждали двоє людей

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА