15:20 06.03.2020

Лагард є однією з небагатьох жінок на чолі світових ЦБ

2 хв читати
Лагард є однією з небагатьох жінок на чолі світових ЦБ

Призначення Крістін Лагард головою Європейського центрального банку (ЄЦБ) минулого року було знаковою подією, однак переважну більшість світових Центробанків наразі очолюють чоловіки, зазначає аналітичний центр Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) у своїй доповіді, присвяченій гендерній різноманітності.

Лише 14 світових центробанків, на які припадає 30% світової економіки, очолюють жінки, свідчать дані OMFIF. Серед жінок-глав ЦБ, зокрема, глава Банку Росії Ельвіра Набіулліна, глава Народного банку Сербії Йоргованка Табаковіч і глава ЦБ Куби Ірма Маргарита Мартінес Кастрілльон. При цьому главами ЦБ всіх країн єврозони є чоловіки.

"Система в єврозоні загалом не збалансована, призначення Лагард главою ЄЦБ явно контрастує з тим, що главами 19 національних ЦБ є чоловіки", - наголошується в доповіді.

Незважаючи на те, що керівництво Банку Англії привернуло фахівців із питань диверсифікації для підбору наступника глави регулятора Марка Карні, серед 23 кандидатів було лише дві жінки. Призначення в результаті дісталося Ендрю Бейлі.

В Ірландії після переходу керуючого ЦБ країни Філіпа Лейна в ЄЦБ цю посаду обійняла не його заступник Шерон Доннер, а Габріель Махлуф, який раніше керував Мінфіном Нової Зеландії.

Крім цього, аналітики зазначають, що у 20% світових ЦБ жінки не обіймають керівних посад.

На думку головного економіста і голови досліджень OMFIF Данаї Кіріакопулу, недостатній ступінь гендерної різноманітності центробанків пояснюється історичними причинами. "Обмеженість можливостей кар'єри жінок у центральних банках у минулому означає, що найчастіше чоловіки мають більше досвіду на керівних посадах", - зазначила вона.

За даними OMFIF, поліпшення гендерного балансу порівняно з минулим роком спостерігалося у 78 із 173 ЦБ. Європа залишається світовим лідером за цим показником, у той час як найбільший прогрес було зафіксовано в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА