18:24 28.02.2020

ВАКС відсторонив голову Чернівецької облради Мунтяна від посади у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності

1 хв читати
ВАКС відсторонив голову Чернівецької облради Мунтяна від посади у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) відсторонила від посади голову Чернівецької обласної ради, якого підозрюють в одержанні хабара за передачу в оренду оздоровчого комплексу.

Підставою для відсторонення від посади стало притягнення чиновника до кримінальної відповідальності, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у соцмережі Facebook.

"Термін відсторонення суд призначив у межах терміну досудового розслідування, а саме до 4 квітня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, голову Чернівецької облради Івана Мунтяна (голова Чернівецької обласної організації ВО "Батьківщина) підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. За версією слідства, підозрюваний попросив одного з підприємців області надати йому неправомірну вигоду в сумі $400 тис. за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу.

В подальшому правоохоронні органи задокументували факт одержання ним частини неправомірної вигоди у розмірі $180 тис.

13 лютого слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід Мунтяну у вигляді застави в розмірі 10 млн грн. Крім того, підозрюваний мав здати на зберігання в Управління Державної міграційної служби в Чернівецькій області паспорт громадянина країни і закордонний паспорт, а також носити електронний засіб контролю.

18 лютого слідчий суддя ВАКС відхилив клопотання детектива НАБУ про відсторонення Мунтяна від посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА