22:08 19.02.2020

Бородянський про конкурс на главу Держетнополітики: "Я шукав агностика"

1 хв читати
Бородянський про конкурс на главу Держетнополітики: "Я шукав агностика"

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявляє, що шукав на посаду голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті агностика, людину, найбільш незалежну від будь-якої релігійної громади.

"Є такий елемент як співбесіда, з кожним (кандидатами, які рекомендовані за результатами конкурсу - ІФ) я провів ці співбесіди. Чесно кажучи, я шукав найбільш незалежну людину, яка буде незалежною від будь-якої релігійної громади. Взагалі шукав агностика, прямо кажучи. Оскільки він повинен проводити державну зважену політику в цьому напряму. Крім релігійної тематики, там ще й етнополітика, і мова також належить до цього агентства", - сказав він в ефірі телеканалу "Hromadske" в середу ввечері.

Бородянський додав, що грунтуючись на цьому, він знайшов таку людину, а саме Олену Богдан, яку і рекомендував для призначення.

На уточнююче запитання журналіста, чи розуміє міністр, що такий підхід є дискримінаційним за релігійною ознакою, він відповів, що згоден з цим твердженням.

"Я згоден із тим, що це дискримінація, це неправильна дискримінація. Давайте так, я шукав максимально незалежну людину", - сказав він.

Як повідомлялося, за результатами конкурсу до останнього етапу пройшли чотири кандидати, зокрема і директор департаменту у справах релігій і національностей Мінкультури Андрій Юраш, який набрав найбільшу кількість балів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА