07:36 14.02.2020

Скалецька: Українці 18 лютого повернуться авіарейсом з Уханя

1 хв читати
Скалецька: Українці 18 лютого повернуться авіарейсом з Уханя

Українці авіарейсом з Уханя прибудуть в Україну 18 лютого, їх одразу помістять в лікарню на 14-денну ізоляцію, повідомила міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька.

"З нашими громадянами в Ухані МЗС комуніцирує, має чат, де спілкуються. Мінінфраструктури відповідає за доставку і авіаборт. Оперативний штаб в уряді вирішує виділення коштів, прийняття алгоритму. Затримки немає. Має місце планомірна процедура прийняття рішень, щоб забезпечити прибуття в Україну і дати можливість всім почувати себе в безпеці. Ми прийняті рішення узгодили з усіма міністерствами. У вівторок буде відправлений літак і в середу громадяни України будуть на території України", - сказала Скалецька в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1".

Також вона зазначила, що в Україну прибудуть тільки ті громадяни, які не мають симптомів коронавірусу.

"Спочатку китайська влада перевірить, чи здорові вони, а потім їх випустять. Українська бригада лікарів на борту також їх перевірить, а потім залишиться з ними в ізоляції. Ізоляція - мінімум 14 днів", - додала міністр.

За її словами, наразі аналізуються чотири медичні установи, з яких виберуть одну для розміщення українців.

"Українські громадяни з борта в автобус і до цього приміщення. Якщо хтось із них буде мати симптоми, відразу буде доставлений в лікарню", - заявила Скалецька.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА