08:21 12.02.2020

НАСА перенесло запуск вантажного корабля Cygnus до МКС на 14 лютого

2 хв читати
НАСА перенесло запуск вантажного корабля Cygnus до МКС на 14 лютого

Запуск ракети-носія Antares із вантажним космічним кораблем Cygnus корпорації Northrop Grumman до Міжнародної космічної станції (МКС) перенесений ще на добу - на 14 лютого, повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

"Northrop Grumman і NASA призначили наступну спробу запуску корабля на 14 лютого о 15:43 за часом Східного узбережжя США з тим, щоб дочекатись поліпшення погоди, скористатись додатковим часом для перевірки замінених датчиків наземних систем управління, а також оновити завантажені перед стартом найважливіші матеріали для проведення досліджень. Погодні умови біля космодрому на 80% сприятливі для проведення запуску", - йдеться в повідомленні.

Згідно скоригованих планів, 16 лютого американський вантажний корабель має зістикуватися з МКС.

Спочатку запуск планувалося здійснити ще в понеділок з космодрому NASA Воллопс, розташований на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія. Він був скасований менш ніж за три хвилини до старту в зв'язку з виниклими технічними проблемами в наземних системах управління, а також несприятливими погодними умовами. Повторну спробу планувалося здійснити 13 лютого.

Корабель у рамках комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель, повинен доставити на МКС близько 3,6 тонн вантажу, зокрема продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Це буде вже 13-й політ космічної "вантажівки" корпорації Northrop Grumman до МКС. Запуск у 2014 році виявився невдалим, корабель не долетів до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА