08:14 07.01.2020

Помпео подякував Ер-Ріяду за підтримку США в протидії Ірану

1 хв читати
Помпео подякував Ер-Ріяду за підтримку США в протидії Ірану

Держсекретар США Майк Помпео на зустрічі у Вашингтоні із заступником міністра оборони Саудівської Аравії Халедом бен Сальманом висловив подяку за підтримку позиції Вашингтона у відносинах з Тегераном.

"Держсекретар подякував заступнику міністра за постійну підтримку з боку Саудівської Аравії, і за співпрацю зі Сполученими Штатами в протидії загрозі, що виходить від іранського режиму", - повідомила у вівторок прес-служба американського держдепартаменту.

У повідомленні йдеться, що сторони обговорили недавнє рішення президента США Дональда Трампа про "рішучу оборонну акцію для захисту американського персоналу за кордоном".

Помпео підкреслив, що США "не прагнуть до війни з Іраном і як і раніше прихильні деескалації", а також подякував заступнику міністра за його "невтомні зусилля з політичного врегулювання конфлікту в Ємені".

5 січня стало відомо про загибель в Багдаді іранського воєначальника Касема Сулеймані і заступника командувача шиїтським ополченням Іраку Абу Махді аль-Мухандіса в результаті спецоперації США, проведеної американськими військовими за вказівкою Трампа.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА