16:23 28.12.2019

Прокурор підтвердив, що екс-беркутівці перебувають у списках на обмін

2 хв читати
Прокурор підтвердив, що екс-беркутівці перебувають у списках на обмін

Прокурор Сергій Куций підтвердив, що колишні співробітники спецпідрозділу "Беркут", обвинувачені в розстрілах на Майдані, перебувають у списках на обмін, передає Інтернет-видання Hromadske.

Так, прокурори просять змінити запобіжний захід колишнім беркутівцям, оскільки вони перебувають у списках на обмін.

Зазначається, що на засіданні суду Куций зачитав листа генпрокурора Руслана Рябошапки, в якому той вимагає звільнити обвинувачених зі слідчих ізоляторів.

Розгляд скарги захисту екс-беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, і Олега Янішевського, звинувачених у розстрілі учасників Революції Гідності на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року про продовження їм терміну утримання під вартою триває вже більше п'яти годин в Київському апеляційному суді.

Як повідомлялося, 19 грудня колишньому співробітнику спецпідрозділу "Беркут" Олександру Маринченку змінили запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

16 липня 2019 року Святошинський районний суд вже відпустив під домашній арешт ще одного підозрюваного у вбивстві 48 активістів Євромайдану колишнього співробітника спецпідрозділу "Беркут" Сергія Тамтуру.

16 лютого 2016 року суд об'єднав в одне провадження справи проти п'яти "беркутівців" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких обвинувачують у вбивстві 48 учасників акцій протесту під час Революції Гідності.

23 грудня інтернет-видання Hromadske повідомило з посиланням на свої джерела, що українська сторона планує в рамках обміну передати бойовикам "ДНР" і "ЛНР" колишніх співробітників спецпідрозділу МВС України "Беркут", обвинувачених у розстрілі людей у центрі Києва 20 лютого 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА