07:35 09.12.2019

Атомний авіаносець ВМС США "Гаррі Трумен" увійшов у Східне Середземномор'я

2 хв читати
Атомний авіаносець ВМС США "Гаррі Трумен" увійшов у Східне Середземномор'я

Авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем USS Harry Truman ("Гаррі Трумен"), пройшовши на південь від Італії, увійшла в східну частину акваторії Середземного моря, випливає з європейських супутникових даних.

До складу групи крім авіаносця входять ракетний крейсер USS Normandy ("Нормандія"), кілька есмінців, зокрема, есмінець протиракетної оборони USS Ross ("Росс"), і ударний атомний підводний човен.

За офіційними даними 6-го оперативного флоту, в Східному Середземномор'ї нині також перебуває ударний атомний підводний човен USS Florida "Флорида", оснащена 154 крилатими ракетами Tomahawk ("Томагавк") з дальністю дії 1,6 тис. км.

Авіаносна група ВМС США прямує через Суецький канал в район Перської затоки на зміну авіаносця USS Abraham Lincoln ("Авраам Лінкольн"), який знаходиться там вже довше запланованого шестимісячного терміну.

За повідомленням 6-го оперативного флоту ВМС США, 5 грудня авіаносна ударна група на чолі з атомним авіаносцем USS Harry Truman увійшла через Гібралтарську протоку в Середземне море.

При цьому, за наявними даними, перед майбутнім переходом в район Перської затоки до берегів Ірану вона може на деякий час затриматися біля берегів Сирії в Східному Середземномор'ї.

Авіаносець USS Harry Truman планувалося направити на Близький Схід ще в жовтні, проте через серйозні неполадки в його електромережах початок походу було перенесено.

Як повідомлялося, на тлі загострення відносин між Вашингтоном і Іраном, авіаносна ударна група USS Abraham Lincoln, пройшовши Ормузьку протоку, 19 листопада вперше увійшла в акваторію Перської затоки. До цього протягом шести місяців, починаючи з травня, авіаносець курсував в сусідній затоці Омана і Аравійському морі.

Останнім великим американським кораблем, що заходив на базу 5-го оперативного флоту США Халіфа бін Салман в Бахрейні, був універсальний десантний корабель USS Boxer ("Боксер") із загоном морської піхоти на борту. Саме USS Boxer у липні збив іранський безпілотник, який наблизився до нього на відстань 900 метрів, під час входження корабля в Перську затоку.

Відносини між Іраном і США особливо загострилися в червні, коли Іран збив американський безпілотник, який, як стверджували в Тегерані, знаходився над іранськими територіальними водами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА