12:18 30.11.2019

У справах Майдану визнані винними 59 осіб

2 хв читати

59 осіб визнано винними у справах Євромайдану, щодо 46 з них ухвалено обвинувальні акти, повідомила Генеральна прокуратура України у відповідь на запит інтернет-видання "Радіо Свобода".

"Загалом правоохоронними органами України у провадженнях цієї категорії повідомлено про підозру 445 особам, з них: 48 високопосадовцям, 228 правоохоронцям, зокрема 27 слідчим, 20 прокурорам та 23 суддям. Скеровано до суду 195 обвинувальних актів стосовно 298 осіб. У вчиненні злочинів судами визнано винними 59 осіб, щодо 46 з них ухвалено обвинувальні акти", - поінформували в Генпрокуратурі.

У Генпрокуратурі також зазначили, що за перші дев'ять місяців 2019 року управління спеціальних розслідувань повідомило про підозру 14 людям, зокрема чиновникам, керівникам правоохоронних органів. Щодо 11 осіб досудове слідство закінчено, і обвинувальні акти направлено до суду. Так, за ці місяці судді оголосили один обвинувальний вирок.

Загалом Управління спецрозслідувань дослідило понад 4100 епізодів скоєння кримінальних злочинів, в яких підозру повідомили 288 людям. Зазначається, що направили до суду 81 обвинувальний акт стосовно 162 осіб. За результатами судового розгляду суд визнав винними 20 осіб, щодо 19 з них виніс обвинувальні вироки.

Крім того, у відомстві підрахували, що під час подій Майдану постраждали 2442 людини. З них-1721 цивільна особа та 721 правоохоронець.

Як повідомлялося, адвокат Євгенія Закревська повідомила, що слідство у справах Майдану зупиниться з 20 листопада на невизначений час, тому що Верховна Рада "не встигла" проголосувати необхідні поправки до закону про ДБР і повернутися до цього питання зможе тільки 3 грудня.

18 листопада Труба повідомив, що в ДБР створено підрозділ з розслідування злочинів, скоєних під час масових протестів у 2013-2014 роках.

27 листопада генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив, що Генеральна прокуратура має намір провести слідчі експерименти в "майданівських справах".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

Українська армія 39 атак відбила на авдіївському напрямку, загалом за добу відбулося 121 бойове зіткнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА