19:17 12.11.2019

Зайдік закликає сторони конфлікту на Донбасі продовжувати виконувати зобов'язання у рамках рішення ТКГ про розведення сил і засобів

2 хв читати
Зайдік закликає сторони конфлікту на Донбасі продовжувати виконувати зобов'язання у рамках рішення ТКГ про розведення сил і засобів

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Зайдік після зустрічі групи та її робочих груп у Мінську у вівторок відзначив реалізацію заходів, передбачених рішенням ТКГ про розведення сил і засобів на трьох пілотних ділянках на Донбасі, а також закликав сторони конфлікту надалі з повною відповідальністю ставитися до взятих на себе зобов'язань.

"Як відомо, 9 листопада сторони почали відновлене відведення сил і засобів у районі Петрівського. Представники ОРДО, зі свого боку, повідомили про його завершення того самого дня, а українська сторона - вчора, 11 листопада. СММ ОБСЄ чекає на офіційне повідомлення сторін про завершення відведення не пізніше за завтрашній день. Також не пізніше, ніж завтра, в районі Петрівського мають розпочатися роботи з розмінування", - йдеться в заяві Зайдіка за підсумками зустрічі ТКГ у форматі відеоконференції, поширеній у вівторок увечері Офісом спецпредставника ОБСЄ в ТКГ.

Зайдік також зазначив, що на ділянці розведення в Станиці Луганській (Луганська обл.) успішно тривають роботи з ремонту моста через річку Сіверський Донець. Завершення робіт планується до кінця цього місяця.

На ділянці ж розведення в Золотому (Луганська обл.) нині тривають роботи з розмінування.

"Я закликаю сторони надалі з повною відповідальністю ставитися до виконання зобов'язань, передбачених Рамковим рішенням ТКГ про розведення сил і засобів. Це є важливим чинником для зміцнення взаємної довіри з метою мирного розв’язання конфлікту на сході України", - йдеться в заяві Зайдіка.

Він повідомив, що всі ці питання, а також загальна безпекова ситуація в зоні конфлікту були у вівторок у центрі уваги ТКГ і робочої групи з безпеки.

Спецпредставник ОБСЄ в ТКГ поінформував, що економічна робоча група сьогодні обговорювала питання водопостачання, забезпечення мобільного зв'язку Vodafone Ukraine, виплати пенсій, а також екології.

"У центрі уваги дискусій у політичній робочій групі сьогодні були питання реалізації "формули Штайнмаєра". У цьому контексті також обговорювали модальності місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей України", - поінформував Зайдік.

Засідання гуманітарної робочої групи, за попередньою згодою сторін, у вівторок не проводилося з огляду на інші зобов'язання координатора від ОБСЄ Тоні Фріша. У зв'язку з цим Зайдік висловив сподівання, що група свою роботу продовжить у форматі відеоконференції, щоб забезпечити прогрес у цій важливій для населення сфері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА