20:15 17.10.2019

Розгляд апеляції Пашинського на арешт продовжиться 18 жовтня

2 хв читати
Розгляд апеляції Пашинського на арешт продовжиться 18 жовтня

Апеляційний суд м.Києва переніс розгляд апеляційної скарги захисту народного депутата Верховної Ради VIII скликання Сергія Пашинського, якого підозрюють у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження, на 12:30 п'ятниці, 18 жовтня.

Як повідомляє видання Цензор.нет, перерва необхідна прокуратурі, щоб уточнити юридичну та фактичну адресу центрального офісу Державного бюро розслідування (ДБР). Таким чином сторона обвинувачення зможе аргументувати підслідність справи Печерському, а не Шевченківському районному суду Києва.

Питання про підслідність поставив адвокат Пашинського Андрій Федур. Він вважає, що справу його підзахисного має розглядати Шевченківський райсуд, оскільки центральний апарат ДБР знаходиться на вул.Петлюри в Шевченківському районі. Прокуратура ж подала заяву на адресу управління ДБР на бульварі Лесі Українки у Печерському районі столиці.

Як повідомляє "Судово-юридична газета в Україні", в залі засідання Апеляційного суду були присутні екс-спікер Верховної Ради Андрій Парубій, екс-секретар РНБО Олександр Турчинов, екс-нардепи Вікторія Сюмар, Андрій Тетерук, Микола Княжицький, Ігор Луценко та інші політики. Під час засідання відразу 12 осіб повідомили суду про бажання взяти Сергія Пашинського на поруки.

Пашинський в ході засідання заявляв, що його хочуть посадити за політичними мотивами, а ніякі експертизи не підтверджують його вини.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва у понеділок обрав запобіжний захід Пашинському - утримання під вартою строком на два місяці (до 4 грудня) без права внесення застави.

4 жовтня 2019 року Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило Пашинському про підозру в заподіянні поранення чоловікові у Київській області. У повідомленні ДБР зазначено, що 31 грудня 2016 року на території Київської області стався словесний конфлікт між тодішнім народним депутатом і громадянином, під час якого депутат вистрілив чоловікові у ліву ногу з пістолета марки Glock-19. Внаслідок цього потерпілий отримав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судової експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

9 жовтня директор ДБР Роман Труба заявив про можливу перекваліфікацію "справи Пашинського" і зазначив, що потерпілого більше ніж 2,5 року не було визнано таким.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА