09:53 13.09.2019

Надзвичайний рівень пожежної небезпеки збережеться на території України найближчими днями

2 хв читати
Надзвичайний рівень пожежної небезпеки збережеться на території України найближчими днями

 У Держслужбі України з надзвичайних ситуацій інформують, що 13-16 вересня у країні, крім Карпат, збережеться надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

"У Києві та Київській області 13-16 вересня утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека", - йдеться в оприлюдненому в п'ятницю вранці прес-службою ДСНС повідомленні з посиланням на дані Укргідрометцентру.

У зв'язку з триваючим пожежонебезпечним періодом рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі в природних екосистемах.

"У більшості регіонів країни панує високий рівень пожежної небезпеки. Тривогу б'ють і рятувальники, які щодня ліквідують понад півтисячі пожеж на відкритих територіях, і екологи, і журналісти. "Україна в огні", - саме з таких повідомлень стартують вечірні випуски телевізійних новин і йдеться в них не про однойменну кіноповість Олександра Довженка. У всій країні горять торф’яники, лісова підстилка та сухостій. На жаль, зумовлена така ситуація не глобальним потеплінням, а в більшості випадків кричущою байдужістю та умисною руйнівною діяльністю людей", - зазначають у прес-службі Держслужби України з НС.

У службі констатують: в Україні громадяни борються зі сміттям і пожнивними залишками шляхом спалювання. Статистика свідчить, що саме необережне поводження з вогнем є найбільш частими причинами виникнення пожеж на відкритих територіях.

"Саме тому, з метою протидії численним пожежам на відкритих територіях та природних екосистемах, рятувальники закликають громадян схаменутися. Такі загоряння не лише шкодять довкіллю, знищуючи все живе на своєму шляху. Це насамперед шкода вашому ж здоров’ю та величезні матеріальні збитки. Нагадуємо, що безпечним способом переробки сухої трави, листя та інших органічних відходів є компостування", - зазначають у ДСНС.

Також у службі закликають громадян, в разі, якщо вони стали свідками умисних дій, які можуть призвести до пожежі, - не бути байдужими та повідомляти правоохоронцям і робити зауваження таким людей.

"Якщо ж пожежа вже сталася, то відразу ж телефонуйте на номер "101", щоб його якомога швидше могли локалізувати й ліквідувати до того, як він пошириться на значні площі", - додають у ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

Росіяни обстріляли Козацьке, постраждали троє людей

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА